‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 5 august, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Gradul de afectare a recoltelor, estimat între 20% și 40%, cu extreme de...

MAIA: Gradul de afectare a recoltelor, estimat între 20% și 40%, cu extreme de până la 80%

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Secretarul de stat Vasile Șarban a efectuat recent o vizită de lucru în raioanele Anenii Noi și Criuleni pentru a evalua impactul negativ al temperaturilor ridicate asupra culturilor de grupa a doua.

În urma evaluărilor, s-a constatat că, în zona de centru-est a țării, starea culturilor de porumb și floarea-soarelui este mai favorabilă comparativ cu cea din sudul țării.

Gradul de afectare a recoltelor este estimat între 20% și 40%, cu extreme de până la 80% în anumite cazuri.

‹ adv ›

Totodată, conform constatărilor cercetătorilor, variațiile în dezvoltarea și fructificarea culturilor din acest an se datorează unei serii de factori, inclusiv soiurile utilizate, tehnologiile de cultivare aplicate, perioada de însămânțare, respectarea asolamentului și a premergătorilor, precum și temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă.

„Obținerea unor producții stabile este esențială pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii noastre.

Acest proces complex este influențat de particularitățile biologice ale hibrizilor și soiurilor, tehnologia de cultivare și condițiile de mediu.

Starea culturilor variază considerabil de la caz la caz, chiar și la același agricultor, în funcție de tehnologiile aplicate și soiurile cultivate”, a declarat Vasile Șarban.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›