‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 12 august, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEgiptul cumpără mari cantități de grâu în contextul scăderii puternice a prețurilor mondiale

Egiptul cumpără mari cantități de grâu în contextul scăderii puternice a prețurilor mondiale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Egiptul beneficiază de scăderea actuală a prețurilor la grâu pentru a achiziționa aproape o treime din necesarul său anual de grâu într-o singură tranzacție.

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), cumpărătorul de stat al țării, a anunțat planuri de a cumpăra până la 3,8 milioane de tone de grâu într-o licitație, a raportat Bloomberg.

Potrivit UkrAgroConsult, anul trecut, la un moment dat, Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori de grâu din lume, a început să se orienteze către achiziții directe în loc de licitații, după ce războiul din Ucraina i-a perturbat procesul de cumpărare.

‹ adv ›

Se pare că, conflictul a împins cheltuielile anuale ale țărilor africane pentru importurile de grâu la 20 de miliarde de dolari.

În mod tipic, țara cumpără mai puțin de un milion de tone la un moment dat și nu dezvăluie cantitatea intenționată de achiziție.

Cu toate acestea, pentru procesul de licitație, cantitățile și condițiile de achiziție sunt de obicei dezvăluite public pentru a invita oferte competitive, ceea ce duce la o perioadă de livrare mai lungă decât de obicei.

„Există o scădere a prețurilor la mărfuri la nivel global. Este o oportunitate de a cumpăra ceea ce avem nevoie din aceste mărfuri, datorită situației actuale de pe piața globală” a declarat ministrul de Finanțe al Egiptului, Ahmed Kouchouk.

‹ adv ›

Egiptul, unul dintre cei mai mari cumpărători de grâu din lume, este monitorizat îndeaproape de comercianți, deoarece achizițiile sale indică adesea tendințele pieței.

USDA estimează că totalul importurilor de grâu ale țării pentru 2024-2025 va ajunge la 12 milioane de tone.

Marți, contractele futures pe grâu din Chicago au fost tranzacționate mai sus, dar au rămas aproape de un minim al ultimilor patru ani, deoarece culturile din SUA continuă să mențină piața bine aprovizionată.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›