‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 19 august, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA recomandă producătorilor și procesatorilor de struguri să respecte standardul SM 84:2023

ANSA recomandă producătorilor și procesatorilor de struguri să respecte standardul SM 84:2023

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că, potrivit prevederilor pct. 28 din Regulamentul privind organizarea pieței vitivinicole, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 356/2015 „Strugurii ajunși la maturitatea tehnologică şi transportați la prelucrare trebuie să corespundă condițiilor specificate în standardul moldovenesc SM 84:2023 – Struguri recoltați manual sau mecanizat pentru procesare industrială. Specificații”.

Prin urmare, întreprinderile vinicole, sunt în drept să procure/recepționeze strugurii tehnici solicitând următoarele acte:

  • Dovada înregistrării în Registrul vitivinicol (extrasul se eliberează de către Oficiul Național al Viei și Vinului);
  • Registrul de evidență a utilizării produselor de uz fitosanitar ( cu efectuarea copiei la pagina care indică ultimul tratament).

Simultan, întreprinderea vinicolă, va evalua aspectul exterior al strugurilor și va determina concentrația în masă a zaharurilor și concentrația în masă a acizilor titrabili în struguri.

‹ adv ›

Atenție! Unitățile vinicole sunt responsabile pentru controlul siguranței produselor vitivinicole, astfel, fiind în drept să solicite de la producători acte (raport de încercări, certificat de calitate) care confirmă calitatea și siguranța strugurilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›