‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 29 august, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSüdzucker Moldova: Peste 60% din recolta de sfeclă de zahăr - compromisă

Südzucker Moldova: Peste 60% din recolta de sfeclă de zahăr – compromisă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Südzucker Moldova, cel mai mare producător de zahăr din Republica Moldova, anunță începerea oficială a campaniei de recoltare a sfeclei de zahăr pentru anul 2024.

Recolta de sfeclă de zahăr în 2024 – 60% compromisă

Compania se confruntă cu o situație dificilă, întrucât 60% din recolta totală este compromisă din cauza secetei.

În acest an, Südzucker Moldova a cultivat sfeclă de zahăr pe o suprafață de peste 8000 hectare, din care se estima o producție de 42 de tone la hectar.

‹ adv ›

Din păcate, din cauza secetei severe din anul acesta, compania prognozează că va fi recoltată doar o treime din roada planificată, ceea ce reprezintă o scădere cu peste 60% față de previziunile inițiale.

valeri nicușor Südzucker Moldova

„Impactul secetei ne-a pus într-o situație dificilă. Constatăm că acest deficit de producție va afecta industria zahărului din Moldova și va pune presiune suplimentară pe întreaga ramură agricolă.

Discutăm cu partenerii noștri pentru a găsi soluții care să atenueze efectele acestei crize. Încercăm să identificăm măsuri care să sprijine și să protejeze fermierii, asigurându-ne că sunt susținuți”, a declarat Valeri Nicușor, administrator Agro-SZM, compania fiică a Südzucker Moldova.

Directorul departamentului Materie Primă din cadrul Südzucker Moldova Anatolie Gorodenco spune că situația este dramatică pentru toți cei care cultivă sfeclă de zahăr.

Pierderile estimate

„Anul acesta, s-au investit între 35 mii și 40 mii de lei per hectar. Fermierii care vor recolta în jur de 16 tone sfeclă de zahăr pe hectar (roada estimată la moment), vor înregistra pierderi de 25-30 mii lei la hectar.

Suntem angajați într-un dialog constructiv și continuu cu autoritățile pentru a explora măsuri de subvenționare a sectorului sfeclei de zahăr. Pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a agriculturii, este crucială implementarea unui sistem de irigare modern și eficient. În absența unei astfel de infrastructuri, sectorul agricol va continua să se confrunte cu provocări severe”, afirmă acesta.

„Sunt de 45 de ani în domeniu, dar un an atât de dificil pentru agricultură nu am mai întâlnit. Situația actuală este una fără precedent în ultimii 50 de ani de activitate, cu impact major asupra producției”, spune Veaceslav Oleinic, agronom-șef la Südzucker Moldova.

Despre Südzucker Moldova

Südzucker Moldova este lider în producția de zahăr din Republica Moldova, cu o experiență de 23 ani în industria zahărului.

‹ adv ›

Parte a grupului internațional Südzucker AG (cel mai mare producător de zahăr din Europa), compania se distinge prin calitatea superioară a produselor sale, utilizarea tehnologiilor moderne și angajamentul față de practici agricole sustenabile.

Südzucker Moldova colaborează cu fermierii locali, sprijinind dezvoltarea agricolă și contribuind semnificativ la economia țării. În Republica Moldova, compania Südzucker Moldova a investit circa 60 milioane de euro în dezvoltarea tehnică și tehnologică a producției de sfeclă de zahăr.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›