‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 30 august, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANRE: Carburanții înregistrează scăderi record ale prețurilor

ANRE: Carburanții înregistrează scăderi record ale prețurilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

După încă o săptămână de scăderi constante ale prețurilor la carburanți stabilite de ANRE, motorina înregistrează un nou minim absolut pentru anul curent, de 19,83 lei/litru.

Mai mult, prețul actual la motorină poate fi comparat cu cel din lunile iunie 2023 și ianuarie 2022.

Prețul la benzină, de asemenea, a înregistrat o scădere constantă în ultima perioadă, iar în cele opt săptămâni de deprecieri consecutive, aceasta s-a ieftinit cu 1,90 lei/litru sau 7,5%, în timp ce  motorina standard s-a ieftinit cu 2,14 lei/litru sau 9,7%.

‹ adv ›

Prețurile actuale la carburanți sunt determinate atât de nivelul tot mai scăzut al cotațiilor Platts, care au ajuns la cca 750 $/tona la benzină și 700 $/tona la motorină, cât și de aprecierea tot mai accentuată a monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Rata oficială medie de schimb stabilită de Banca Națională a Moldovei astăzi a constituit 17,3995 lei pentru un dolar.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile (31.08.2024-02.09.2024), ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

‹ adv ›
  • 23,39 lei/litru – pentru benzina COR 95 ( -11 bani);
  • 19,83 lei/litru – pentru motorina standard (- 05 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›