marți, 3 septembrie, 2024
23.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeADAMA: Agil 100 EC – Cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor

ADAMA: Agil 100 EC – Cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor

Recomandate

Cultura de rapiță, o cultură foarte importantă în fiecare fermă, vine în rotație după culturile de cereale, culturi care pot lăsa în sol o cantitate ridicată de semințe ce vor germina și vor genera competiție pentru cultura de rapiță nou înființată.

Samulastra de cereale are o dezvoltare rapidă în vegetație, fiind un consumator mare de elemente nutritive, lumină, apă, luptând pentru resurse alături de plantele de rapiță încă din stadiile mici de dezvoltare ale acestora.

De aceea este foarte important să eliminăm timpuriu samulastra de cereale, înainte de înfrățirea acesteia, utilizând atât metode mecanice, înainte de semănat, cât și metode chimice, eficiente în vegetație, precum graminicidul Agil 100 EC de la ADAMA.

Agil 100 EC acționează prin inhibarea creșterii și diviziunii celulare a zonelor meristematice prin blocarea sintezei enzimei ACC.

Formularea sa compusă dintr-un adjuvant cu performanță ridicată permite pătrunderea ultra rapidă prin cuticula plantei.

Agil 100 EC este membru al subgrupei ariloxifenoxipropionat (‘fop’) și este un erbicid de grupa A pentru managementul rezistenței.

Beneficiile produsului Agil 100 EC:

  • Este cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor.
  • Acționează eficient la temperaturi scăzute, începând cu 8°C.
  • Nu necesită adjuvant.
  • Numărul 1 împotriva costreiului (Sorghum halepense) din rizomi și a samulastrei de cereale păioase.
  • Este absorbit foarte rapid în plantă, la 1 oră de la aplicare, ceea ce îl face un produs sigur de utilizat și în condiții variabile de vreme.
  • Fără restricții în rotația culturilor.
  • Asigură combaterea unui spectru de peste 14 specii de buruieni monocotiledonate anuale și perene.
  • După 1-2 zile de la aplicare, buruienile își încetează creșterea și la 3-4 săptămâni de la tratament, întreaga plantă se usucă, rizomii se brunifică iar în final putrezesc.

Aplicați Agil 100 EC de preferință dimineața devreme sau seara târziu. Asigurați-vă că tratamentul se efectuează în condițiile recomandate și că acestea să fie respectate timp de 48 de ore pentru ca eficiența să fie optimă.

Recomandări de utilizare

Se aplică postemergent, de preferat când buruienile se află într-o fază incipientă de dezvoltare, iar condițiile de vegetație sunt optime pentru dezvoltarea plantelor (temperatură, umiditate, lumină).

Rapiță – Buruieni monocotiledonate anuale, inclusiv samulastra – înainte de înfrățire 0,5-1,0 l/ha.

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale