‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 11 octombrie, 2024
23.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSăptămâna agroindustrială 2024: Inovații și oportunități în agricultura moldovenească

Săptămâna agroindustrială 2024: Inovații și oportunități în agricultura moldovenească

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada 17-20 octombrie 2024, Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo va găzdui „Săptămâna agroindustrială” – un moment de referință pentru sectorul agricol din Republica Moldova.

Evenimentul include expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH (ediția aniversară de toamnă, a 44-a) și FARMER (ediția aniversară, a 27-a), alături de târgul „Toamna de Aur”.

Într-un an marcat de provocări, inclusiv seceta severă ce a afectat țara, acest eveniment are misiunea de a demonstra viabilitatea și potențialul sectorului agricol.

‹ adv ›

MOLDEXPO oferă o platformă unică de comunicare între producători și consumatori, favorizând identificarea unor noi piețe și soluții pentru adaptarea la schimbările constante din acest domeniu.

„Săptămâna agroindustrială de la Moldexpo” atrage interesul atât al specialiștilor, cât și al publicului larg, reunind circa 200 de participanți din Republica Moldova și din alte țări, precum Austria, Italia, România și Ucraina.

Expozanții includ producători și distribuitori de mașini și echipamente agricole, fermieri, gospodării țărănești, bănci, organizații financiare și proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii.

‹ adv ›

În cadrul MOLDAGROTECH, vizitatorii vor putea vedea în acțiune combine, tractoare și diverse echipamente agricole de ultimă generație, promovate de instituții științifice pentru eficientizarea proceselor de cultivare, păstrare și prelucrare a produselor agricole.

Un compartiment însemnat în cadrul expoziție reprezintă serviciile pentru sector, printre care managementul operațional în cadrul întreprinderilor agricole, digitalizarea diverselor procese de muncă etc.

Expoziția-târg FARMER include produse din gospodăriile fermierilor, tehnologii moderne și materiale pentru optimizarea afacerilor agricole, printre care nutrețuri, medicamente veterinare și soluții pentru protecția plantelor. Târgul „Toamnă de Aur” oferă publicului o oportunitate de a achiziționa produse locale direct de la producători: legume, fructe, miere, produse apicole și material săditor, inclusiv puieți, flori și semințe, toate foarte apreciate de vizitatori.

‹ adv ›

Evenimentul este o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea agrobusinessului național, promovând dialogul și colaborarea între agricultori, autorități publice, asociații profesionale și sindicate, pentru a depăși împreună provocările actuale din agricultură.

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 17 octombrie, la ora 11:00, în pavilionul nr.2 al C.I.E. Moldexpo (str. Ghioceilor nr.1).

Locație: C.I.E. Moldexpo (str. Ghioceilor nr.1, pavilionul nr.2 și spațiile exterioare). Program: 17-19 octombrie 2024, ora 10:00-18:00; 20 octombrie, ora 10:00-16:00.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›