‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 15 octombrie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCarburanții se scumpesc. ANRE explică motivele

Carburanții se scumpesc. ANRE explică motivele

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețul benzinei crește miercuri, 16 octombrie, cu 28 de bani bani per litru, iar pentru motorină șoferii vor achita cu 20 bani mai mult.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a explicat că majorarea comportă un caracter unic și este legată de pauza extinsă în programul de activitate în contextul Hramului Chișinăului, transmite MOLDPRES

Astfel, dacă de obicei, cotațiile Platts la produsele petroliere influențează nesemnificativ la nivel de o zi prețurile stabilite de către ANRE, atunci ziua liberă din data de 14 octombrie a făcut ca diferența dintre prețul stabilit pentru miercuri, 16 octombrie, comparativ cu prețul stabilit începând cu sâmbătă, 12 octombrie, să devină una mai pronunțată.

„Anume din aceste motive, în anul 2021 a fost pus în aplicare mecanismul de aprobare zilnică a prețurilor la carburanți, astfel încât consumatorii finali să nu fie influențați de nivelul fluctuațiilor pentru perioade mai mari”, a explicat ANRE.

‹ adv ›

Totodată, instituția a precizat că în pofida creșterii care urmează a fi operată pentru ziua de mâine, prețurile actuale rămân încă mult sub nivelul mediu pentru anul curent: de 24,51 lei/litru la benzină și de 21,12 lei/litru la motorină.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 23 de lei și 32 de bani per litru, în creștere cu 28 bani.

Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 19 lei și 84 de bani per litru, prețul fiind mai mare cu 20 bani.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›