‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
28.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUniunea Vamală ar putea bloca importul pentru mai multe produse ucrainene

Uniunea Vamală ar putea bloca importul pentru mai multe produse ucrainene

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Șeful Rosselhoznadzor Serghei Dankvert nu exclude faptul că Uniunea Vamală ar putea impune restricții de import pentru unele produse ucrainene, informează Interfax. 

˝Noi împreună cu colegii din Belarus suntem foarte îngrijorați de situația din Ucraina. Este posibil ca în viitorul apropiat să impunem restricții cu privire la importul de produse cu risc veterinar și fitosanitar ridicat din această țară. Restricțiile ar putea viza și transporturile de tranzit˝, a declarat Dankvert.

Potrivit acestuia, condițiile în care lucrează experții ucraineni sunt îngrijorătoare și există îndoieli cu privire la capacitatea lor de a supraveghea un control riguros. Mai ales datorită faptului că în Ucraina au fost raportate cazuri de pestă porcină africană.

‹ adv ›

După cum a menționat Dankvert, cooperarea veterinară și fitosanitară se bazează în mare parte pe încredere.

„Și dacă condițiile în care activează serviciul ucrainean nu se vor îmbunătăți în viitorul apropiat, sau, mai mult, se va schimba conducerea sa, aceasta va avea implicații asupra relațiilor noastre de colaborare după care lucrăm în ultimii ani˝, a mai spus șeful Rosselhoznadzor.

Rusia și Belarus au stabilit un monitoring asupra produselor ucrainene la posturile vamale din regiunile Breansk și Gomel.

‹ adv ›

Deocamdată nu se știe ce fel de produse ucrainene ar putea fi interzise pe teritoriul Uniunii Vamale. Acest lucru urmează să fie decis în baza monitoringului inițiat de Rusia și Belarus.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›