‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFabrica de zahăr din Glodeni are probleme grave! Tone de sfeclă de zahăr se...

Fabrica de zahăr din Glodeni are probleme grave! Tone de sfeclă de zahăr se strică zilnic

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La fabrica de zahăr din Glodeni tone de sfeclă de zahăr se alterează. Întreprinderea are probleme financiare şi nu le poate procesa.

Ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, spune că instanţa de judecată a obligat întreprinderea, la începutul anului, să cedeze furnizorului de gaze din Bălţi gajul de câteva tone de zahăr şi borhot, din cauza unei datorii de circa 40 de milioane de dolari, relatează IPN.

Vasile Bumacov spune că a semnalat problema încă din toamnă. Însă când a propus ca întreprinderea să fie ajutată să-și depăşească dificultăţile financiare, a fost acuzat că ar face lobby pentru aceasta.

‹ adv ›

Contactat de IPN, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, a comunicat că întreprinderea nu a putut activa în iarnă, când au fost îngheţuri mai mari. Despre sfecla de zahăr unii experţi îi spun că aceasta ar fi pierdută irecuperabil, alţii – că încă se mai poate salva materia primă.

Nici proprietarul şi nici directorul executiv al fabricii din Glodeni nu au telefoanele conectate ca să ofere detalii despre situaţie.

Preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (UniAgroProtect), Alexandru Slusari, a comunicat că probleme a avut şi fabrica de la Donduşeni, dar a reuşit să le depăşească.

‹ adv ›

Cât ţine de situaţia generală de pe piaţa de zahăr, Alexandru Slusari spune că este un an foarte bun, cu producţie record de zahăr. Iar producătorii de sfeclă şi-au vândut recolta cu preţuri foarte bune.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›