‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSchimb de experienţă în domeniul agriculturii între experţii moldoveni şi cei europeni

Schimb de experienţă în domeniul agriculturii între experţii moldoveni şi cei europeni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare /MAIA/ au discutat despre posibilităţi de ameliorare a politicilor în agricultură, la o conferinţă internaţională care a avut loc astăzi la Chişinău, informează MOLDPRES.

Prezent al evenimentul desfăşurat de asociaţia obştească „ProRuralInvest”, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că agricultorii moldoveni „au într-adevăr nevoie de experienţa celor care au parcurs calea integrării europene, celor care au beneficiat de fonduri europene pentru a moderniza agricultura”.

„Acest schimb de experienţă este foarte valoros pentru noi deoarece sîntem în toiul negocierilor privind Acordul de Liber Schimb cu UE, în care domeniul agriculturii şi siguranţei alimentelor este foarte important”, a spus demnitarul. Vasile Bumacov a adăugat că experienţa experţilor din Polonia, Ungaria, România şi Bulgaria poate ajuta agricultorii moldoveni să obţină mai uşor acces la fondurile europene.

La conferinţa de astăzi, experţii moldoveni şi străini au vorbit despre paşii care trebuie întreprinşi pentru a favoriza dezvoltarea agriculturii, pentru a face faţă crizelor în domeniu, şi despre măsurile care trebuie luate de Moldova pentru a-şi ajusta politicile la cerinţele Uniunii Europene.

În alt context, solicitat de MOLDPRES să evalueze dacă intemperiile recente au afectat culturile agricole de primăvară, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a declarat că plantaţiile nu au avut de suferit.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›