‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExportul de băuturi alcoolice a crescut, chiar dacă Rusia ne-a pus embargou

Exportul de băuturi alcoolice a crescut, chiar dacă Rusia ne-a pus embargou

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova a exportat în anul 2013 produse alcoolice în valoare totală de 226,7 milioane de dolari SUA, cu 7,6 la sută mai mult faţă de anul precedent, informează Moldpres cu referire la date ale Biroului Naţional de Statistică.

Livrările pe pieţele externe au crescut în pofida embargoului instituit de Federaţia Rusă, din 10 septembrie, la importul de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă. În consecinţă, livrările de băuturi alcoolice din Moldova în Rusia s-au redus în 2013 cu puţin peste un sfert faţă de anul 2012.

Statisticile oficiale relevă o schimbare în topul celor mai importante pieţe de desfacere pentru băuturile alcoolice moldoveneşti. Astfel, în anul trecut pe prima poziţie s-a clasat Belarus după o creştere cu 15 la sută a importurilor de producţie alcoolică din Moldova, la o valoare de 23,4 milioane de dolari SUA. Pe poziţia a doua a coborât Federaţia Rusă.

‹ adv ›

Printre principalele destinaţii pentru livrările de băuturi alcoolice au fost şi Ucraina, Kazahstan, SUA, Georgia, Polonia, Cehia şi România. Cele mai mari creşteri ale exporturilor din R. Moldova s-au înregistrat pe pieţele din Ucraina (+39,6 la sută), Georgia (+75,6%), Cehia (+69%).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›