‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎncepe plata compensațiilor pentru pierderile la grâu şi porumb

Începe plata compensațiilor pentru pierderile la grâu şi porumb

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Începând de miercuri, 9 aprilie, vor fi distribuite compensaţiile suplimentare pentru cheltuielile suportate la semănatul grâului de toamnă în anul 2012. Vor avea parte de bani doar agricultorii din raioanele unde pierderile au fost mai mari de 30 la sută pentru culturile de grâu. Suplimentar au mai fost incluse în listă raioanele Anenii Noi, Taraclia și Rezina.

De compensații suplimentare vor beneficia 421 de producători agricoli din raionul Rezina, a câte 106,1 lei per hectar, 243 de producători din raionul Anenii Noi, a câte 109,20 lei per hectar, precum și 97 de producători agricoli din raionul Taraclia, a câte 106,5 lei per hectar.

Aceste compensații au fost deja repartizate de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură prin transfer la contul bancar al beneficiarilor, iar pentru cei care nu dețin cont bancar, sumele respective urmează a fi distribuite prin intermediul oficiilor poștale de la domiciliul acestora, până la 31 mai 2014.

‹ adv ›

AIPA informează agricultorii care au beneficiat anterior (2012) de compensații pentru semănatul grâului (tranșa I), că începând de miercuri, 9 aprilie, pot ridica de la oficiile poștale compensațiile respective (tranșa II).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›