‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii îndeamnă fermierii să fondeze asociații pentru a obține granturi

Ministerul Agriculturii îndeamnă fermierii să fondeze asociații pentru a obține granturi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare stimulează constituirea asociațiilor de producători agricoli care pot obține granturi de până la $350 mii pentru achiziții de echipamente destinate procesului post-recoltare”, a declarat marți, într-o conferință de presă, ministrul Vasile Bumacov.

Potrivit agenției ”INFOTAG”, oficialul a spus că statul ”acordă o atenție sporită extinderii pieței de desfacere a mărfurilor, de aceea Moldova trebuie să corespundă tuturor standardelor internaționale”.

„Mai devreme sau mai târziu, comerțurile în piețe vor înceta, și trebuie întreprinse măsuri pentru ca mărfurile noastre să fie solicitate în lanțurile de supermarketuri. Din cauza imposibilității de a asigura rețeaua de comerț cu produse calitative, ambalate, producătorii agricoli de la noi o vând ca materie primă, ratând mulți bani. Un producător nu este capabil să asigure livrarea permanentă a mărfii, dar dacă va fi un grup de producători, totul se poate schimba”, a opinat Bumacov.

‹ adv ›

Ministrul a afirmat că în prezent 10 grupuri de producători agricoli sunt dispuși să adere la acest program, deși anul acesta statul poate asigura cu finanțări nerambursabile 50 de asociații.

Șeful Agenției Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Petru Maleru, a menționat că anul acesta subvenții importante îi așteaptă pe pomicultori, iar în cazul în care vor depune toate actele necesare, agricultorii pot obține subvenții de pe urma tuturor investițiilor lor în infrastructura post-recoltare (ambalare, marcare, păstrare) de până la 75%.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›