‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBelarus se pregătește de privatizarea industriei cărnii

Belarus se pregătește de privatizarea industriei cărnii

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul din Belarus a anunțat implementarea unor reforme de scară largă a industriei cărnii, care vor include și prima privatizare parțială a fermelor și a unităților de procesare a cărnii.

„Belarus plănuiește simplificarea procedurii vânzării fermelor, cu scopul de a atrage investiții în dezvoltarea industriei cărnii și să creeze condiții care să asigure ca aceste ferme să aibă aceleași șanse pentru primirea subvențiilor de stat ca și celelalte unități (deținute de stat)”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii din țară, conform agrobroker.ro

Reforma va consolida industria cărnii din țară, prin contopirea unor unități de producție mici și mijlocii, sau legarea lor de alte unitați mai mari, profitabile. Conform oficialilor țării, această consolidare va crește profitabilitatea industriei cărnii în țară.

‹ adv ›

Experții locali au salutat inițiativa privatizării industriei cărnii, dar sunt sceptici în ceea ce privește consolidarea industriei.

„Ideea de a lega producătorii profitabili cu alții în pierdere ar putea ajuta, dar există și posibilitatea ca producătorii profitabili să-și piardă eficiența sau chiar să intre în faliment”, a declarat Leonid Zlotnikov, profesor al Academiei de Științe din țară. În locul unor măsuri parțiale, experții locali susțin o privatizare completă a industriei, printr-un procedeu similar cu cel întreprins de Ucraina acum un deceniu.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›