‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
36.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMesajul Ministerului Agriculturii cu ocazia semnării Strategiei Naţionale de Dezvoltare Agricolă şi Rurală

Mesajul Ministerului Agriculturii cu ocazia semnării Strategiei Naţionale de Dezvoltare Agricolă şi Rurală

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Astăzi, 13 mai 2014, a fost contrasemnată Strategia Naţională de Dezvoltare Agricolă şi Rurală a Republicii Moldova pentru anii 2014-2020. Asta va permite ca țara noastră să beneficieze de fonduri în valoare de 68 de milioane de euro în cadrul programului european ENPARD.

Din cauza intereselor de gestionare a acestei mari sume de bani, între Ministerul Agriculturii și Ministerul Economiei au izbucnit neînțelegeri. Cei doi miniștri s-au acuzat reciproc în presă de interese ascunse și ambiții economice.

Într-un final s-a ajuns la consens. Cu această ocazie Ministerul Agriculturii a remis un mesaj în adresa producătorilor agricoli. Reproducem mai jos integral textul mesajului:

‹ adv ›

˝Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) aduce mulţumiri tuturor celor care şi-au pus umărul la realizarea acestui obiectiv, în special, producătorilor agricoli şi reprezentanţilor acestora.

 

Contribuţia Dumneavoastră, stimaţi agricultori, a fost critică în acest proces, cea mai motivantă şi, desigur, cea mai valoroasă! Suntem recunoscători, de asemenea, reprezentanţilor instituţiilor, organizaţiilor şi asociaţiilor din sectorul agricol şi rural, precum şi comunităţii donatorilor.

‹ adv ›

În pofida unor speculaţii de ultimă oră, vreau să Vă asigur că priorităţile şi obiectivele promovate în această Strategie au o singură finalitate – dezvoltarea unui business agricol modern şi, astfel, ridicarea nivelului de viaţă în regiunile rurale ale Republicii Moldova. Strategia corespunde rigorilor europene şi va atrage fonduri importante pentru ajustarea realităţilor specifice Republicii Moldova la aceste rigori.

Felicitări şi într-un ceas bun!˝

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›