‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
36.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPreşedintele Consiliului European: Vinul moldovenesc pur şi simplu face minuni în Europa

Preşedintele Consiliului European: Vinul moldovenesc pur şi simplu face minuni în Europa

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Schimbul comercial dintre Moldova şi UE s-a majorat cu o treime după ce cooperarea dintre cele două părţi a devenit mai intensă. De asemenea, prin susţinerea sa financiară, UE a ajutat ca economia Moldovei să crească de 4 ori. Aceste informaţii au fost comunicate de către preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-un discurs susţinut la Chişinău. Oficialul european consideră că odată cu semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi UE aceste legături vor fi şi mai puternice, transmite IPN.

„Acordul de Asociere va aduce o dinamică pozitivă pentru Moldova. Meritaţi un viitor luminos şi prosper. Poate pentru prima dată vom vedea Moldova ca o ţară înfloritoare. Deja beneficiaţi de călătorii fără vize. Cred că aceasta va aduce şi zboruri mai ieftine”, a subliniat oficialul. Herman Van Rompuy a remarcat că Moldova a înregistrat deja progrese în toate domeniile, dar mai are de muncit la capitolul lupta cu corupţia.

Oficialul a spus că după semnarea Acordului de Asociere cu UE în Moldova vor veni mai multe investiţii, vor fi create locuri de muncă. „Produsele moldoveneşti deja sunt recunoscute pe pieţele europene. Vinul moldovenesc pur şi simplu face minuni”, a accentuat preşedintele Consiliului European.

‹ adv ›

Herman Van Rompuy a adăugat că este important să se menţină sentimentul că ţara merge pe calea corectă şi să se combată dezinformările privind parcursul european. Oficialul a subliniat că odată cu asocierea la UE Moldova nu va pierde deloc din suveranitatea sa şi toate deciziile vor fi consensuale.

Acordul de Asociere dintre Moldova şi UE va fi semnat la 27 iunie curent la Bruxelles.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›