‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
36.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLituanienii ar putea investi în agricultura moldovenească

Lituanienii ar putea investi în agricultura moldovenească

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Oameni de afaceri din Lituania ar putea iniția parteneriate strategice cu producătorii agricoli din Republica Moldova și chiar să facă investiții în agricultura de la noi. Despre aceasta s-a discutat cu ocazia vizitei în țara noastră a unei delegaţii conduse de ministrul lituanian al Agriculturii, Vigilijus Jukna.

Delegația respectivă a făcut o vizită la Domulgeni, Floreşti, unde oaspeţii au luat cunoştinţă de activitatea firmei „Domulterra”, al cărei manager Aliona Mandati a vorbit detaliat despre grijile, problemele dar şi rezultatele performante pe care le înregistrează.

„Rezultatele producătorilor agricoli de la noi, ar fi mai de valoare, dacă în Lituania s-ar găsi investitori, care ar lucra într-un parteneriat cu producătorii moldoveni”, a spus Aliona Mandati.

‹ adv ›

Se pare că această solicitare i-a interesat pe membrii delegației. Ministrul lituanian a promis că neapărat va discuta la subiect cu oamenii de afaceri din ţara sa, pentru ca colaborarea dintre fermierii celor două țări să crească la un nou nivel.

De asemenea, în cadrul vizitei s-a mai discutat și despre posibilitatea ca comercianţii din Moldova să procure din Lituania cantităţi mai mari de produse lactate, şi carne, care sunt de calitate superioară celor importate în prezent din alte state, iar Lituania, la rândul ei, să importe din Moldova mai multe fructe, legume şi băuturi alcoolice.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›