‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCioloș la Chișinău: UE oferă 120 de milioane de euro pentru susţinerea agriculturii moldovenești

Cioloș la Chișinău: UE oferă 120 de milioane de euro pentru susţinerea agriculturii moldovenești

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova, prin Programul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (ENPARD), 120 de milioane de euro pentru susţinerea agriculturii. Despre aceasta a vorbit joi, 22 mai, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, aflat în vizită la Chişinău, transmite IPN.

Programul cuprinde anii 2014-2020. Prin acesta, Moldova va găsi soluţii cum să nu fie perdantă în Acordul de Asociere, pe segmentul liberului schimb pe domeniul agricol, şi cum să susţină financiar dezvoltarea competitivităţii agriculturii, a declarat comisarul european.

O parte din bani vor fi alocaţi Ministerului Agricultorii şi Industriei Alimentare, pentru finanţarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Agricolă şi Rurală. „Tocmai de aceasta noi am insistat mult să se adopte această strategie, deoarece ea cuprinde şi măsuri de investiţii în agricultură şi în sectorul agroalimentar de aliniere la norme şi standarde europene pentru produsele agroalimentare”, a subliniat oficialul.

‹ adv ›

Prima tranşă de finanţare, de 64 de milioane de euro, va fi aprobată de către Comisia Europeană până în luna iulie, după care Guvernul poate să înceapă să deruleze proiecte aplicând pe teren strategia respectivă.

Dacian Cioloş a mai spus că ar fi nevoie ca în Republica Moldova să fie constituită o structură consultativă, aşa cum există în UE şi în fiecare stat membru, care să monitorizeze şi să consulte Ministerul Agriculturii în privinţa finanţării unor proiecte. Acest comitet va reuni asociaţii şi organizaţii din domeniu agriculturii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›