‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană va propune dublarea cotelor produselor agricole din Moldova pe piaţa UE

Comisia Europeană va propune dublarea cotelor produselor agricole din Moldova pe piaţa UE

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia Europeană va propune dublarea cotelor pentru produsele agricole din Republica Moldova pe piaţa europeană. Astfel, vor putea fi exportate 400 de mii de tone de mere, 2 mii de tone de roşii, câte 10 mii de tone de prune şi struguri. Este vorba despre o cantitate echivalentă cu producţia agricolă pe care Republica Moldova o vinde în prezent pe alte pieţi. Despre aceasta a anunţat, la Chişinău, Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, la o întrevedere cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, transmite IPN.

Serviciul de presă al Preşedinţiei informează, într-un comunicat de presă, că şeful statului, a avut, joi, o întrevedere, la Reşedinţa de Stat, cu Dacian Cioloş şi cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru afaceri interne, aflaţi în vizită în Republica Moldova pentru 2 zile. „Semnarea Acordului de Asociere cu UE, pe 27 iunie anul curent, oferă o şansă pentru o viaţă mai bună tuturor cetăţenilor ţării”, a spus Nicolae Timofti.

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru afaceri interne, a salutat anularea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, precizând că această decizie consemnează succesele realizate până în prezent în procesul de modernizare a ţării. „Consolidarea instituţiilor democratice, reforma sistemului judecătoresc şi combaterea corupţiei trebuie să fie subiecte prioritare pe agenda Guvernului Republicii Moldova şi de acum încolo”, a spus oficialul european.

‹ adv ›

În perioada 2014-2020, Uniunea Europeană va aloca 120 de milioane de euro pentru modernizarea agriculturii şi pentru programe de dezvoltare rurală în Republica Moldova. În luna iulie, la Chişinău va ajunge prima tranşă, în valoare de 64 de milioane de euro.

Dacian Cioloş şi Cecilia Malmstrom efectuează o vizită în Republica Moldova la 22 şi 23 mai.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›