‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 iulie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Hectare întregi de grâu, făcute scrum de un incendiu la Drochia

VIDEO. Hectare întregi de grâu, făcute scrum de un incendiu la Drochia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Echipe de pompieri au fost alertate ieri, 29 iulie, în satul Maramonovca, raionul Drochia. Incendiul a izbucnit pe un câmp, afectând lanuri cu grâu. La fața locului au intervenit două autospeciale ale Secțiilor Situații Excepționale Drochia și Dondușeni. Suprafața afectată de foc a fost de 19 ha, iar în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Pompierii au luptat cu flăcările timp de câteva ore, salvând o suprafață de grâu de 200 ha, anunță SPCSE.

La intervenția de stingere au fost implicate și forțele proprietarului, care avea asigurat tractorul cu plug și cisterna cu apă, necesare pentru o primă intervenţie. Din informațiile operative, se cunoaște că incendiul s-ar fi declanșat după ce a avut loc o deflagrație a instalației unui automobil. Mașina staționa în apropierea lanului de grîu, iar fragmentele instalației au fost aruncate, provocând incendiul.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor împotriva incendiilor vor stabili circumstanţele şi cauza producerii acestuia. Pentru a preveni astfel de cazuri, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă respectarea unor norme antiincendiare, printre care asigurarea cu mijloace primare de stingere, evitarea fumatului și efectuării lucrărilor cu surse de foc în apropierea lanurilor. Pentru a evita extinderea incendiului izbucnit, se execută separarea sectoarelor recoltate, prin fîșii izolate arate. Mai mult, după recoltarea grânelor, se interzice igienizarea suprafeței prin incendiere.

‹ adv ›

În cazurile de risc, este important să fie apelat de urgență Serviciul 901.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=32vyuZFg4_A” height=”300″]

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›