‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 12 septembrie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii cer prețuri mai mici la carburanți

Fermierii cer prețuri mai mici la carburanți

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Asociaţiile de producători agricoli din Republica Moldova susţin că petroliştii ar trebui să micşoreze preţurile la carburanţi cu 6,5% în condiţiile în care preţurile de import la produsele petroliere sunt în scădere în ultimele luni. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de preşedintele Uniunii asociaţiilor producătorilor agricoli, Alexandru Slusari, informează Moldpres.

Potrivit lui Slusari, importatorii produselor petroliere menţin preţul înalt la carburanţi nejustificat.

„Preţul ţiţeiului la bursa internaţională în ultimele patru luni s-a micşorat cu aproximativ patru procente. Totodată, în perioada vizată, cursul valutar al leului s-a apreciat cu 2,5% faţă de euro. În aceste condiţii, preţul la motorină ar trebui să coste 16,5 lei per litru şi nu 17, 40 lei”, a explicat Slusari.

‹ adv ›

Directorul adjunct al Federaţiei Naţionale a Agricultorilor „Agroinform”, Iurie Hurmuzachi, a menţionat că „în situaţia dificilă în care se află agricultorii, preţul la carburanţi nu face decât să majoreze pierderile suportate de aceştia în anul curent”.

Totodată, reprezentanţii producătorilor agricoli solicită autorităţilor modificarea legii privind piaţa produselor petroliere, astfel încât să fie aplicată o nouă metodologie de calculare a adaosului comercial pentru motorina importată şi în baza căreia fermierii să obţină dreptul de a importa direct motorina în scopuri agricole.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›