‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea mai mare recoltă de sfeclă de zahăr din ultimii 20 de ani

Cea mai mare recoltă de sfeclă de zahăr din ultimii 20 de ani

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Anul acesta Republica Moldova va obţine cea mai mare recoltă de sfeclă de zahăr din ultimii 20 de ani, ca urmare ţara se va confrunta cu o supraproducţie de sfeclă de zahăr, arată un reportaj realizat de PrimeTV.

Producătorii de zahăr se tem că nu vor avea unde să-l vândă, mai ales că nu le convine preţul stabilit pe pieţele terţe. Problemele cu care se confruntă au fost discutate într-o întâlnire cu autorităţile. Viceministrul Economiei Octavian Calmâc a comunicat că Republica Moldova are negociată cu UE o cotă de export de 37,4 mii de tone de zahăr anual şi i-a îndemnat pe producători să se folosească de ocazie şi să acopere cota pentru anul curent.

Oficialul a adăugat că Moldova poate exporta zahăr şi pe piaţa CSI, în pofida problemelor din Ucraina, şi a îndemnat producătorii să analizeze preţurile pentru a alege ofertele cele mai convenabile.

‹ adv ›

Viceministrul spune că, dacă acum producătorii nu sunt mulţumiţi de preţul propus, ar trebui să se gândească în perspectivă, deoarece anul viitor recolta de sfeclă ar putea să nu mai fie la fel de bogată.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›