‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPolonia amână acordarea creditului de 100 de milioane de euro

Polonia amână acordarea creditului de 100 de milioane de euro

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit presei poloneze, declarația a fost făcută de reprezentanți ai Guvernului de la Varșovia, care au menționat că amânarea creditului pentru dezvoltarea zootehniei și a industriei poli-legumicole din Moldova are legătură cu faptul că partea moldovenească nu a numit, până în prezent o persoană care ar conduce Comisia pentru utilizarea creditului, informează infomarket.md.

Însă, acest lucru nu înseamnă că banii nu vor fi acordați. Programul de creditare poate fi lansat în orice moment, odată ce va fi aleasă candidatura responsabilului pentru utilizarea mijloacelor financiare.

De menționat că Acordul pentru eliberarea creditului de 100 mil euro a fost semnat pe 14 mai 2014 la Varșovia în cadrul vizitei unei delegații guvernamentale, conduse de Premierul Iurie Leancă. Creditul este acordat pe o perioadă de 25 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,15 la sută anual și un termen de vacanță de 5 ani.

‹ adv ›

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor de modernizare a sectorului agroalimentar al Moldovei, restructurarea agriculturii, dezvoltarea infrastructurii, inclusiv a fermelor specializate în producerea cărnii și a laptelui, etc. De asemenea, creditul polonez va permite Moldovei să facă investiții în tehnologii moderne pentru prelucrarea producției agro-alimentare. Astfel, 90 mil euro din creditul polonez facilitat vor merge la finanțarea proiectelor din agricultură, iar 10 mil euro – pentru ramura industrială. În baza creditului, agricultorii moldoveni vor putea procura utilaj și tehnică agricolă din Polonia.

De asemenea, banii vor fi folosiți pentru construcția depozitelor moderne pentru păstrarea legumelor, procurarea liniilor tehnologice pentru sortarea, spălarea și ambalarea legumelor, pentru modernizarea sectorului apicol, construcția incubatoarelor moderne, crearea fabricilor de producere a prafului de ou.

De asemenea, în baza banilor polonezi se planifică construcția abatoarelor pentru păsări, modernizarea liniilor de prelucrare a laptelui și a rețelei de achiziționare a materiei prime de la populație, etc.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›