‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 29 august, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCetățenii sunt invitați să se expună despre proiectul primului plan de gestionare a districtului...

Cetățenii sunt invitați să se expună despre proiectul primului plan de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada 21 ianuarie-26 februarie, curent, Fondul Provocările Mileniului Moldova și Ministerul Mediului desfășoară etapa a II-a a consultărilor publice privind elaborarea Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru.

Consultările publice se vor desfășura în 7 raioane și municipiul Chișinău cu scopul de a informa și implica populația în elaborarea documentului care va contribui la îmbunătățirea managementului resurselor de apă în districtul bazinului hidrografic Nistru.

Experții afirmă că  aprobarea unui Plan de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru va soluționa probleme ca poluarea apelor, modificările regimului de scurgere, diversitatea mare a activităților antropice negative, dar și a unor fenomene naturale (inundații, secete, alunecări de teren etc.) cu implicații asupra stării mediului și modului de viață  a populației din cadrul districtelor.

‹ adv ›

În rezultatul primelor consultări au fost recepționate un șir de recomandări și comentarii, în special din partea organizațiilor de mediu, care au fost incluse în actualul proiect al Planului.

Planul urmează a fi prezentat, discutat și îmbunătățit în cadrul discuțiilor publice, dar și ca urmare a comentariilor și opiniilor tiansmise prin email către Ministerul Mediului ([email protected]).

Planul complet poate fi descărcat pe acest link.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›