‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii a efectuat o vizită de lucru la Ocniţa

Ministrul Agriculturii a efectuat o vizită de lucru la Ocniţa

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion SULA, a efectuat o vizită de lucru la data de 19 mai în raionul Ocniţa, unde s-a întîlnit cu producătorii agricoli şi autorităţile publice locale.

Scopul acestei vizite a fost de a cunoaşte mai bine situaţia din teritoriu şi de a discuta cu agenţii economici despre măsurile de sprijin de care aceştea pot beneficia în procesul de activitate, respectiv, problemele cotidiene.

În cadrul reuniunii care a avut  loc, participanţii au  abordat multiple subiecte de actualitate, care au reflectat realităţile din sectorul agricol din raion.  În special,  s-au evidenţiat teme ce vizează calitatea materialului semincer importat (cartof, porumb ş.a.);   accesul direct al producătorilor pe pieţele locale de desfacere, cu excluderea intermediarilor; impozitul unic în agricultură; măsurile de protecţie a producătorilor autohtoni împotriva concurenţei neloiale create de producătorii străini;  preţurile la produsele de uz fitosanitar, în raport cu cele din Belarus şi Ucraina etc.

‹ adv ›

Ministrul a informat publicul prezent despre priorităţile ministerului şi măsurile care se întreprind întru susţinerea producătorului agricol. Un compartiment aparte al discursului său a vizat modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenţionare 2015, destinate producătorilor agricoli.

Nu au fost ocolite nici problemele cu care se confruntă agricultorii. În acest sens, audienţa a primit răspunsuri şi recomandări utile.

Producătorii mijlocii au exprimat interes pentru îmbunătăţirea serviciilor de consultanţă agricolă  din partea Agenţiei Naţionale de Dezvoltare Rurală (ACSA) şi  sporirea numărului de beneficiari din raion.

‹ adv ›

În aceeaşi zi, Ministrul s-a întâlnit cu personalul didactic al Colegiului Agroindustrial din Grinăuţi.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›