‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVinurile moldovenești înalt apreciate la Expo-Milano 2015

Vinurile moldovenești înalt apreciate la Expo-Milano 2015

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La Pavilionul de produse din Republica Moldova din cadrul “Expo Milano 2015” a avut loc prezentarea vinurilor moldoveneşti cu genericul „VINUL DIN MOLDOVA – O LEGENDĂ VIE”.

Participanţii la expoziţie au fost invitaţi să cunoască și să degusteze vinuri de calitate de origine moldovenească, produse prin utilizarea celor mai noi tehnologii.

Ministrul Agriculturii, Ion Sula, prezent la eveniment, a accentuat că obiectivul organizatorilor este de a demonstra potențialul de producție și export a industriei naționale vitivinicole.

‹ adv ›

Ministrul a făcut o scurtă relatare la temă, referindu-se la promovarea politicilor în sector, precum şi la dezvoltarea industriei vinului, menţionând, totodată, că, sectorul vitivinicol atrage în prezent investiții locale şi străine considerabile, reprezentând unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei moldovenești.

Ministrul a ţinut să sublinieze rolul partenerilor Republicii Moldova în dezvoltarea domeniului, în special al UE, USAID etc. datorită cărora, vinurile moldovenești sînt exportate astăzi în circa 61 de țări din Uniunea Europeană, printre care: Polonia, Republica Cehă, Germania; CSI, România, SUA, Canada, China, Japonia, etc.

Folosind ocazia, Ministrul a adresat tuturor invitaţia de a ne vizita țara şi a participa la o nouă ediţie – 2015 a Zilei Naţionale a Vinului, care va avea loc în perioada 3-4 octombrie curent.

‹ adv ›

Notăm că printre oaspeţii acestui eveniment au fost delegaţii ale ţărilor participante la Expo-Milano 2015, Lituania, România, Polonia,Republica Populară Chineză, reprezentanţi ai mass-media, agenţi economici din diverse ţări, alţi vizitatori, care au apreciat înalt calităţile gustative ale produselor prezentate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›