‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
39.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSCANDAL privind plata compensaţiilor pentru fermieri

SCANDAL privind plata compensaţiilor pentru fermieri

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Scandal privind plata compensațiilor pentru producătorii de fructe. Majoritatea fermierilor au rămas fără banii promiși de Executiv, transmite MBC.md.

Cu toate că recent, agricultorilor li s-a promis ferm ca datoriile vor fi achitate pentru toti din banii proiectului Bancii Mondiale. Situația este cu atât mai critică cu cât, am rămas și fără un Guvern.

În toamna anului 2014, dupa introducerea embargoului de catre Federația Rusă, Guvernul Leanca a alocat 138 mln. lei pentru pomicultorii, care au livrat mere si prune catre fabricile de procesare. Insa aceasta suma nu a fost suficienta pentru a acoperi toate cererile producatorilor de fructe. Datoria a constituit peste 70 mln. lei.

‹ adv ›

Acum, dupa 9 luni de asteptare, perioadă în care valuta nationala s-a depriciat cu aproximativ 35 %, Banca Mondiala a alocat 12 mln. dolari cu titlu de compensatii pentru producatorii de fructe si struguri. Compensațiile sunt destinate însă, doar pentru fermieriii care dispun de pina la 15 ha de livada sau vie.

Mai grav e că nici aceștia nu-și vor vedea curind compensațiile. Motivul, Ministerul Finanțelor ar refuza intenționat să achite aceste datorii.

Astfel, problema compensațiilor pentru agricultori pare să nu fie prea curind rezolvată. Mai ales în contextul în care am rămas și fără Guvern.

‹ adv ›

Așadar, atât fermierii mari cât și cei mici, care au așteptat acești bani cu sufletul la gură, actualmente risca să ramână fără compensații.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›