‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleExperții americani în oenologie au numit Moldova printre regiunile vinicole “de aur” ale lumii

Experții americani în oenologie au numit Moldova printre regiunile vinicole “de aur” ale lumii

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În opinia expertului american în oenologie Bruce Schoenfeld, Moldova este una din regiunile vinicole “de aur” ale lumii, transmite Madein.md.

Acesta a identificat patru cele mai importante destinații vinicole și cele mai bune vinuri din din fiecare zonă. Republica Moldova este a doua în lista expertului.

Primul pe listă este Michigan. Amatorii de vinuri bune susțin că vinurile din zonă, cândva puțin cunoscute, sunt astăzi cele mai deosebite din America. Vinul “The Missing Spire Riesling” este semidulce și poate concura ușor cu cele thailandeze și vietnameze. Poate fi savurat pe faleza restaurantului Boathouse, din Traverse City.

‹ adv ›

A doua destinație după orașul American este Republica Moldova. Se spune că producătorii autohtoni fac vinuri din soiuri internaționale de struguri cum ar fi Merlot sau Syrah, dar și vinuri din struguri autohtoni cum ar fi Fetească Neagră. Cu un amestec de Cabernet Sauvignon și struguri locali, vinul Negru de Purcari 2008 poate fi lejer trecut la categoria celor exotice, cu note de anason și gem de zmeură. Poate fi cumpărat dar și savurat la Carpe Diem Wine Shop & Bar din Chișinău.

Locurile trei și patru sunt ocupate de Swartland, Africa de Sud pentru strugurii Chenin Blanc, Syrah și Cinsault, și, respectiv, Tasmania pentru spumantele Pinot Noirs și Rieslings.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›