‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi promisiuni pentru agricultori

Noi promisiuni pentru agricultori

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ca și data trecută, asociațiile de fermieri au ieșit astăzi de la ședința comisiei parlamentare speciale fără să aibă răspunsuri ferme la cele șase chestiuni discutate pe ordinea de zi. Reprezentantul Ministerului Finanțelor, instituție care decide viramentele, s-a justificat că este în căutare de soluții, scrie MBC.md.

Comisia specială, menită să elaborareze și să înainteze spre aprobarea Parlamentului pachetele de modificare legislativă în vederea susținerii agricultorilor s-a întrunit astăzi în cea de-a doua ședință, iar pe ordinea de zi au fost introduse aceleași chestiuni care erau și la ședința de acum o săptămână și jumătate. Chiar dacă s-a discutat intens, rezultatele ședinței nu au fost deloc plauzibile. Majorarea Fondului de subvenționare, pe care insistă agricultorii, așa și nu a fost decisă.

Viceministrul Finanțelor, Simion Botnari a evitat să spună dacă ministerul dispune de surse pentru îndeplinirea acestei solicitări. El a menționat doar că se caută în continuare soluții și a lăsat să se înțeleagă că acestea, chiar dacă vor fi găsite, vor fi făcute din contul optimizării altor cheltuieli.

‹ adv ›

Unul dintre reprezentanții asociațiilor de fermieri, Alexandru Slusari a menționat că astăzi, autoritățile nu au oferit niciun răspuns exact la întrebări ce țin de micșorarea TVA-ului pentru produsele de carne, acoperirea pierderilor în agricultură sau acordarea autorizațiilor de import a motorinei pentru lucrările de sezon.

Potrivit lui, proiectele de legi, care trebuie să deblocheze situația, au fost definitivate conceptual, însă ele au fost transmise deputaților și asociațiilor de fermieri cu doar trei ore înainte de începerea ședinței.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a creat o comisie specială pentru elaborarea şi implementarea măsurilor de sprijinire în agricultură. Comisia, constituită din deputați din toate fracțiunile parlamentare, urmează să propună până pe data de 1 iulie 2015, proiecte legislative în vederea dezvoltării agriculturii și susținerii producătorilor agricoli autohtoni.

‹ adv ›

Următoare ședință a Comisiei speciale va avea loc vineri.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›