‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTradiţiile vinicole – motiv de atracţie a turiştilor în Moldova

Tradiţiile vinicole – motiv de atracţie a turiştilor în Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Beciurile subterane, sărbătoarea „Ziua Naţională a Vinului”, peştera „Emil Racoviţă” şi monumentele istorice, sunt doar câteva motive pentru care turiştii străini ar trebui să ne viziteze ţara. Într-un articol pe lifehacker.ru, fotograful liber profesionist şi colaboratorul a mai multe instituţii media pe subiecte de călătorie, Dmitrii Gorciacov a notat 10 raţionamente pentru care Moldova este o destinaţie reuşită de vacanţă. Autorul găseşte ţara noastră drept una din cele mai atractive și, în același timp neobişnuite state care merită vizitate – „un fel de terra incognita a Europei moderne”.

Dmitrii Gorciacov recomandă turiştilor să meargă într-o excursie în beciurile subterane ale Moldovei, întrucât „este un adevărat oraș subteran, ale cărui străzi sunt numite după vinuri renumite şi sunt organizate tururi ghidate cu  vehicule speciale. (…) Frumusețea și dimensiunea galeriilor subterane îi farmecă chiar şi pe cei mai experimentaţi turişti, mai ales că aici au loc şi degustări”.

Autorul articolului s-a lăsat cucerit şi de tradiţiile istorice ale Vinului Moldovei, menţionând că „vinul este simbolul național al Republicii Moldova, sângele, sufletul și produsul strategic cheie. Aici, pe orice bucată de teren creşte viţa de vie (…), iar fiecare cetăţean este cunoscător de vinuri”.

‹ adv ›

Talentatul fotograf îndeamnă turiştii să ne viziteze ţara şi cu ocazia sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”, eveniment remarcat de el pentru diversitatea de expoziţii specializate, concursuri, excursii şi degustări de vin.

În acest an „Ziua Naţională a Vinului” se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, cea de-a 14-a ediţie a evenimentului va întruni reprezentanți ai sectorului vitivinicol şi oaspeții din țară și de peste hotare.

Despre Oficiul Național al Viei și Vinului

‹ adv ›

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în domeniu.

Printre obiectivele ONVV de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›