‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
42.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Medalii de aur și diplome de excelență pentru cinci hibrizi de porumb marca...

FOTO. Medalii de aur și diplome de excelență pentru cinci hibrizi de porumb marca „Porumbeni”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cinci hibrizi de porumb marca „Porumbeni” au fost menţionaţi cu medalii de aur şi diplome de excelenţă în cadrul Salonului Internaţional de Inventică „PRO INVENT”, Ediţia a XIV-a, care a avut loc, în perioada 23-25 martie, la Cluj-Napoca, informează serviciul de presă al MAIA.

Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” a participat la eveniment cu 6 hibrizi noi de porumb: Porumbeni 294 MRf, Porumbeni 374 MRf, Porumbeni 378 MRf, Porumbeni 306 MRf destinaţi pentru furaj şi hibrizii Porumbeni 402 MRf, Porumbeni 196 CRf cu destinaţie alimentară. Hibrizii nominalizaţi au fost incluşi în Catalogul Soiurilor de Plante al Republicii Moldova şi urmează a fi implementaţi în producere.

În context, menționăm că Institutul de Fitotehnie ”Porumbeni”, de mai bine de 4 decenii, creează hibrizi de porumb, organizează producerea de forme parentale, elaborează și perfecționează tehnologiile cultivării lor.

‹ adv ›

În ultimii ani a devenit o tradiţie, pentru cercetătorii Institutului, includerea în Registre Oficiale de Stat a diferitor ţări a 3-4 hibrizi marca „Porumbeni”.

Recent Institutului de Fitotehnie „Porumbeni” a reuşit să introducă trei soiuri de hibrizi de porumb în Registrul de Stat al României. Astfel, soiurile respective vor fi introduse în catalogul de plante a 28 de ţări din Comunitatea Europeană, fapt ce va permite Republicii Moldova să le promoveze şi să le comercializeze în statele Uniunii Europene.

Rezultatele obţinute determină întreprinderea unor măsuri concrete pentru ca realizările ştiinţifice să fie implementate în producere şi să devină accesibile pentru toţi producătorii agricoli.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›