‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. #EuVinDinMoldova prezintă cele mai frumoase vinării din țară: „Castel Mimi”

VIDEO. #EuVinDinMoldova prezintă cele mai frumoase vinării din țară: „Castel Mimi”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La nici 30 de minute distanță de Chișinău, în satul Bulboaca, vă așteaptă o priveliște care vă va tăia răsuflarea și pe care o veți putea cinsti cu un pahar de vin bun. Aici se înalță „Castel Mimi” – primul „château” adevărat din regiune, construit în anul 1900 de ultimul guvernator al Basarabiei, de la care își trage și numele – Constantin Mimi.

Guvernatorul Mimi era jurist şi mare pasionat de vinuri. Acesta a studiat viticultura și vinificația la Montpellier, în Franţa, de unde a adus proiectul castelului care urma să fie construit la Bulboaca, dar şi soiul de viţă-de-vie Aligote. Vinurile lui s-au bucurat de un succes enorm, fiind exportate chiar şi în cele mai îndepărtate ţări ale lumii.

Castelul a fost primul edificiu din țară construit din beton armat, o noutate pe atunci, iar pivnița acestuia avea o capacitate de 300.000 litri de vin, păstrat în baricuri. Pe parcursul anilor construcția a fost împrejmuită cu anexe, iar frumusețea i-a fost știrbită de straturi groase de tencuială. După aproape un secol, castelul Mimi a intrat în proprietatea unei familii care în 2010 a început reconstucţia vinăriei, apoi a castelului, astfel încât acestea să-şi păstreze la maxim autenticitatea şi originalitatea. Toate lucrările, la fel ca acum 123 de ani, au fost coordonate de un arhitect italian.

‹ adv ›

În prezent „Castel Mimi” este un complex multifuncțional, care, odată cu finalizarea lucrărilor, va incorpora un hotel cu 22 de camere, 7 căsuțe de tip „chalet”, un muzeu, o galerie de artă pentru tinerii artiști, o sală de conferințe, ateliere de creație și săli pentru evenimente. Cele două săli de degustări și 6 hale în beciuri le vor oferi oaspeților cadrul ideal pentru savurarea vinurilor „Castel Mimi”, acompaniate de bucatele unice servite de restaurantul complexului.

Acesta este al nouălea dintr-o serie de 10 filmulețe despre vinăriile din țară, pe care Agrobiznes le-a prezentat pe parcursul a 2 săptămâni.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›