‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețuri stabile la cereale, în timp ce prețurile pentru uleiurile vegetale și lactate cresc

Prețuri stabile la cereale, în timp ce prețurile pentru uleiurile vegetale și lactate cresc

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la cereale, în mare parte stabile din septembrie, a crescut cu 0,5 la sută în luna decembrie, înregistrând cote crescute la orez și porumb, în timp ce estimările mai mari decât cele așteptate la producția în Australia, Canada și Federația Rusă a condus la scăderea prețurilor la grâu.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a crescut cu 4,2 la sută din luna noiembrie, ajungând la cel mai înalt nivel din iulie 2014. Cotațiile pentru uleiul de palmier și uleiul de soia au crescut, în principal datorită nivelurilor scăzute ale stocurilor la nivel global precum și din cauza livrărilor limitate, iar în special în cazul uleiului de soia creșterea se datorează și  perspectivei creșterii utilizării în sectoarele de biodiesel din America de Nord și de Sud.

Indicele FAO pentru prețurile la lactate, de asemenea, a crescut cu 3,3 la sută din luna noiembrie, în primul rând datorită prețurilor mai mari pentru unt, brânză și lapte praf integral și producția redusă din Uniunea Europeană și Oceania.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr, în timp ce a crescut cu o treime pe parcursul anului, a scăzut în ultima lună a anului 2016 cu 8,6 la sută. Scăderea bruscă a fost determinată în principal de slăbirea continuă a valutei braziliene (real) în raport cu dolarul american, împreună cu o creșetere raportată a producției de 18 la sută înpartea central sudică a țării, principala regiune de cultivare a trestiei de zahar din Brazilia.

Indicele FAO pentru prețurile la carne a scăzut cu 1,1 la sută față de nivelul din noiembrie revizuit. Valoarea medie a acestuia, în 2016 a fost cu 7 la sută mai mică decât cea din 2015, în principal datorită scăderii prețurilor internaționale la carnea de bovină și a păsărilor de curte.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›