‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 15 octombrie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGeorgienii sunt interesați să investească în Zonele Economice Libere din Moldova

Georgienii sunt interesați să investească în Zonele Economice Libere din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În contextul primei reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperare comercial-economică, care a avut loc în perioada 27 – 28 aprilie 2017, la Tbilisi, Georgia, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Georgiei, Forul de afaceri moldo-georgian.

Evenimentul a constituit o platformă eficientă de comunicare pentru circa 40 de companii georgiene și moldovenești în ceea ce privește stabilirea parteneriatelor de afaceri și inițierea proiectelor investiționale în industria agroalimentară, în special, pe componenta procesare, în sectorul vitivinicol, turism, tehnologia informației și comunicații, externalizarea serviciilor și transporturi. În rezultat, au fost identificați potențiali parteneri pentru rezidenții Zonelor Economice Libere ”Bălți” și ”Ungheni – Business”, care activează în domeniul vitivinicol și a producerii cablajelor. De asemenea, companiile din domeniul turismului au discutat oportunitățile de colaborare pentru atragerea turiștilor în ambele state, iar compania ”Floare-Carpet” a primit propuneri de cooperare cu o companie georgiană specializată în activitatea de țesere a covoarelor din lână și coloranți naturali. În același context, reprezentanții Institutului de Fitotehnie ”Porumbeni” au convenit cu omologii lor de la Institutul Național Agroalimentar al Georgiei să încheie un acord de colaborare pe filiera fitotehniei.

Vice directorul MIEPO, Iulia Petuhov, s-a întâlnit cu conducătorii ”Enterprise Georgia”, instituție publică georgiană responsabilă de dezvoltarea întreprinderilor locale, atragerea investițiilor și promovarea exportului. Reprezentanții ambelor instituții au convenit asupra continuării dialogului, schimbului de experiență și de informații privind climatul de afaceri în ambele țări, companiile exportatoare și importatoare, proiectele investiționale de interes pentru ambele părți, precum și posibilitatea organizării evenimentelor de matchmaking dintre companii.

‹ adv ›

Delegația oficială a Republicii Moldova a fost reprezentată de oficiali de la Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, MIEPO, Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Academia de Științe a Moldovei, UTA Găgăuzia și a fost condusă de ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtcă, președintele părții moldovenești a Comisiei interguvernamentale.

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. După ce cei de la Moondy’s au modificat rating-ul R.Moldova de la B3 negativ la B3 pozitiv deja văd ca tot mai mulți investitori străini își doresc sa vina sa investească la noi în țară.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›