‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS-au copt primele roşii de seră la nordul republicii! Vezi cât costă un kilogram

S-au copt primele roşii de seră la nordul republicii! Vezi cât costă un kilogram

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Pe 11 iunie curent, pe piaţa agricolă din Edineţ câţiva producători din raion au expus spre comercializare primele roşii crescute în serele lor.

Roşiile se deosebesc de cele importate sau cultivate în sudul ţării prin culoarea lor mai deschisă, e natural ca producătorii vor să iasă pe piaţă când preţurile sunt mai înalte. Preţul cu amănuntul la roşiile locale este de 23 lei/kg. Cele de import aveau un preţ mai mic – 20 lei/kg.

În Moldova, potrivit experţilor AGROinform, preţurile medii angro la roşiile de seră se menţin încă înalte de la 19 lei/kg până la 23 lei/kg. Potrivit datelor publicate de proiectul „Facilitarea comerţului cu produse agroalimentare în bazinul Mării Negre” cele mai ieftine roşii de seră s-au comercializat săptămâna trecută la Galaţi (România) – 3,5 RON/kg. Potrivit aceleiaşi surse pe pieţele angro din Kotovsk (Ucraina), săptămâna trecută se comercializau angro roşii de câmp la preţul de 14 UAH/kg.

‹ adv ›

Potrivit sursei www.agravista.md, în prima săptămână a lunii iunie din 2012, pe pieţele agricole din republică s-au înregistrat preţuri cuprinse între 18 şi 21 lei/kg. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›