‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenţia naţională pentru siguranţa alimentelor a discutat cu horticultorii despre starea materialului săditor

Agenţia naţională pentru siguranţa alimentelor a discutat cu horticultorii despre starea materialului săditor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția națională pentru Siguranța Alimentelor a organizat un seminar în cadrul căruia horticultorii moldoveni au discutat despre starea materialului săditor și tendințele de dezvoltare ale serelor din țară. Specialiștii prezenți la întrunire au discutat și despre certificarea materialului săditor.

Directorul Agenției, Gheorghe Gaberi a menționat că nu este atât de importantă certificarea cât indicatorii care sunt menționați în acest document.

„Pe noi ne interesează, în primul rând calitatea, dar ea depinde de mai mulți factori„, a spus el.

‹ adv ›

Potrivit directorului, scopul seminarului a fost de a discuta despre etapele de îmbunătățire a cultivării și creșterii materialului săditor. Agenția planifică să organizeze prezentări săptămânale și ateliere de lucru pentru îmbunătățirea calificărilor pepinieriștilor.

Gaberi a comunicat pentru că, acum, o mare parte a pieței din Republica Moldova este ocupată de material săditor produs peste hotare și care este mai calitativ decât cel moldovenesc.

„Noi am pierdut o parte din piață și asta nu este bine pentru Moldova”, a adăugat directorul Agenției.

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și-a început activitatea pe 14 februarie 2013. Sarcina principală a instituției este de a asigura securitatea alimentelor și hranei pentru animale.

Sursa: infotag.md

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›