‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Ucraina ar putea fi aplicată răspunderea penală pentru otrăvirea albinelor

În Ucraina ar putea fi aplicată răspunderea penală pentru otrăvirea albinelor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În Ucraina, a fost elaborat și expus pentru consultări publice un proiect de lege, care prevede introducerea răspunderii penale, în cazul încălcării normelor de utilizare a pesticidelor și agrochimicalelor. Despre aceasta a comunicat președintele Serviciului de Stat pentru Siguranța Alimentară și Protecția Consumatorilor, Vladimir Lapa în cadrul unei întâlniri cu apicultorii, scrie Agroportal.

FOTO: rau.ua

Potrivit lui Vladimir Lapa, problema albinelor otrăvite nu a apărut spontan, ci s-a dezvoltat de-a lungul anilor fiind stimulată de reducerea semnificativă a controlului apiculturii și a iresponsabilității unor producători.

„Organizaţiile ce răspund de sectorul agroalimentar conștientizează necesitatea soluționării problemei. În acest scop, a fost elaborat și expus dezbaterilor publice proiectul de lege privind modificarea legislației existente, referitoare la aplicarea pesticidelor și agrochimicalelor”, a declarat Vladimir Lapa.

Proiectul de lege descrie amănuţit, standardele de informare a tuturor părților interesate cu privire la utilizarea produselor fitosanitare pentru tratarea terenurilor și stipulează în mod clar termenul pentru prezentarea informațiilor.

‹ adv ›

Cheltuielile prevăzute pentru efectuarea analizelor şi determinarea cauzelor pieirii albinelor vor fi efectuate din contul Statului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›