‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Conferința Națională a Sectorului Pomușoarelor

VIDEO. Conferința Națională a Sectorului Pomușoarelor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Asociația Pomușoarele Moldovei organizează cea de-a III-a ediție a conferinței anuale a reprezentanților sectorului pomușoarelor, cu tematica: Pomușoarele Moldovei: dezvoltare prin inovație și schimb de bune practici.

Conferința se desfășoară în incinta Institutului Muncii, str. Zimbrului 10 și este organizată cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

‹ adv ›

Agenda evenimentului o puteți vizualiza accesând următorul link.

La eveniment sunt invitați experți din Bosnia și Herțegovina, țara care se regăsește în lista celor mai mari producători de pomușoare din Europa, pentru a prezenta cele mai recente inovații din domeniul producerii pomușoarelor.

Participanții la conferință discută în special despre tehnologiile noi de producere a pomușoarelor, precum și despre posibilitățile de export a pomușoarelor produse în Moldova.

‹ adv ›

Notă: La moment în Republica Moldova sunt înregistrate circa 4 mii ha de plantații de pomușoare. Suprafețele ocupate de culturile bacifere sunt într-o creștere dinamică în ultimii ani. Anual, în mediu, se plantează cca 100 de hectare. În anul 2018 exportul de pomușoare a crescut cu 64% și a constituit 2800 de tone, sau cu 1000 de tone mai mult față de anul 2017. Cei mai mari consumatori de pomușoare în UE sunt Germania, Franța, Marea Britanie, Belgia.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›