luni, 29 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Leonid Leu: Produsele de la FMC își merită investiția și ne ajută să...

FOTO. Leonid Leu: Produsele de la FMC își merită investiția și ne ajută să obținem recolte cantitative și calitative

Recomandate

Gospodăria lui Leonid Leu din satul Porumbești, raionul Cantemir, care activează de mai bine de 20 de ani, prelucrează circa 260 de hectare pe care cultivă 4 culturi de bază: porumb, floarea soarelui, grâu și rapiță.

„Suntem dotați cu tehnică performantă, care ne permite să prelucrăm terenul și să recoltăm culturile astfel ca să avem și rezultate pe măsură. Dar pentru a obține recolte bogate avem nevoie de produse testate. Noi aplicăm cu încredere produsele companiei FMC așa cum este erbicidul Granstar® Gold, Salsa®, fungicidul Riza®, pe care l-am aplicat la rapiță, insecticidul Vantex® împotriva la o serie de dăunători. Rezultatele pe care le-am obținut sunt pe măsura așteptărilor”, a spus Leonid Leu.

Deși, anul a fost unul deosebit, cu o primăvară în care decalajul de temperaturi dintre zi și noapte a fost destul de mare, produsele aplicate au arătat eficiență maximă.

„În anul curent, am testat erbicidul Omnera la grâu, care la fel s-a manifestat foarte bine. Totodată, am aplicat și îngrășăminte foliare SeaMaxx® pe care l-am folosit la rapiță în 2 faze și la grâu. Îl vom aplica și la floarea soarelui, pe care care o cultiv după tehnologia Expresssun de la FMC. Pot să vă spun că, acolo unde au fost aplicate aceste preparate plantele sunt vizibil mai sănătoase, mai viguroase. Dacă la vecini rapița deja a lăsat floarea, câmpurile noastre sunt încă pline de floare, ceea ce ne face să credem că vom avea și o recoltă la fel de frumoasă și bogată, așa cum arată la moment câmpurile”.

Producătorul participă la toate evenimentele atât cele teoretice, cât și practice organizate de compania FMC, dar și la schimbul de experiență de peste hotarele țării.

„Îmi place mult să văd experiența și tehnologiile aplicate de colegii din alte țări, după care, ceea ce văd acolo, aplic și în gospodăria proprie. Așa am ajuns să dispun de cea mai modernă tehnică, să aplic cele mai inovative tehnologii de cultivare. Sunt la curent cu produsele know-how care apar pe piață, ceea ce îmi permite să-mi dezvolt afacerea și să obțin rezultate destul de bune. Mă strădui să privesc cu un pas înainte, pentru că condițiile sunt dure, iar dacă dorești să ai recolte bogate trebuie să te dezvolți să fii deschis către tehnologii și practici moderne și să nu-ți fie frică să experimentezi. Eu cred că, fiecare gospodar trebuie să monitorizeze cum se dezvoltă cultura și să conlucreze cu specialiștii din cadrul companiei FMC pentru a decide care este momentul oportun pentru aplicare diferitor produse, doar așa poți obține rezultatul scontat. Pentru că anii și condițiile sunt diferite”.

Leonid Leu lucrează mai mulți ani la rând cu produsele de la FMC și este foarte mulțumit de performanța și siguranța pe care i-o oferă acestea.

„Îndemn producătorii să nu facă economii pe produsele de uz fitosanitar, pentru că poate să-i coste prea scump. De cele mai multe ori, fermierii investesc în semințe și pornesc o cultură frumoasă, după care, atunci când ajung să procure preparatele de uz fitosanitar ”se zgârcesc” și procură ceva ieftin, uitând că acestea reprezintă o verigă importantă în lanțul de producere. Și ajung la recoltare cu rezultate care îi dezamăgesc. Cu FMC se exclude acestă provocare. Nu trebuie să uităm că a face agricultură înseamnă să-ți asumi foarte multe riscuri. Produsele de la FMC își merită investiția și ne ajută să obținem recolte cantitative și calitative, doar pentru aceasta lucrează agricultorul un an întreg. Mai mult ca atât, noi nu avem probleme cu comercializarea produselor, obișnuiesc să spun că: ”de-am avea ce vinde”. De la o recoltă de calitate avem și prețuri bune”, a conchis fermierul.

De menționat că, Compania FMC nu este o companie nouă pe piața acestei industrii în protecția plantelor. Aceasta a fost fondată în anul 1883 de către John Bean – un american care a inventat prima și cea mai bună pompă de aplicare a insecticidelor. În anul 2015 achiziționează integral compania CHEMINOVA A/S Danemarca. În 2017 a urmat achiziția unei părți importante din portofoliul companiei DuPont.

FMC este lider de primul rang în tehnologia agricolă, cu un portofoliu larg de produse de uz fitosanitar și fertilizanți foliari cum ar fi Agrobor®, SeaMaxx®, Vertex® HI-N 34, Vercal® ș.a. Portofoliul de insecticide include produse unice cum ar fi Coragen®, Benevia®, Avaunt® ș.a. În cultura florii soarelui compania este lider în promovarea tehnologiei Expresssun. Erbicidele Granstar® Gold, Pointer® pentru cereale păioase, Harmony® în cultura soei, Salsa® un produs unic în combaterea buruienilor crucifere în cultura rapiței. Fungicidul Impact®, la fel un produs care controlează eficient făinarea la diferite culturi. Fungicidul Vincit® Minima pentru tratarea semințelor de cereale, porumb, mazăre, soia.

Totodată, consilierul regional FMC, Victor Pînzari, a amintit că, în cel mai apropiat timp portofoliul companiei va fi extins, dar și completat cu produse noi pentru cerealele păioase, porumb, legume, viță de vie.

„Să nu uităm că reușita în obținerea producțiilor cantitative, dar și de calitate superioară depinde, în mare măsură, de utilizarea produselor originale de protecție a plantelor. Aș îndemna producătorii agricoli să fie precauți la procurarea produselor de uz fitosanitar din locurile neautorizate”.

Până atunci, fermierii pot găsi produsele companiei FMC prin intermediul distribuitorilor autorizați.

Victor Pînzari a remarcat că, FMC este la dispoziția producătorului agricol pentru a le oferi cele mai bune și inovative soluții în vederea protejării culturilor agricole.

FMC
FMC
FMC Corporation este o companie americană fondată în 1883, având o poziție de lider la nivel mondial în dezvoltarea și furnizarea de tehnologii eficiente care înglobează produse pentru protecția și nutriția plantelor.

Citește și ›

Advertoriale