‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleStruguri cultivaţi în seră. Află secretul afacerii de la un producător de succes din...

Struguri cultivaţi în seră. Află secretul afacerii de la un producător de succes din Drochia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În timp ce pe podgorii în mai puţin de o lună va începe recolta de struguri, unii agricultori vor strânge roada şi la iarnă. Deşi întreţinerea serelor este costisitoare, viticultorii spun că preţul strugurilor timpurii le acoperă cheltuielile.

Producătorul agricol Victor Bârnaz din Chetrosu, Drochia, aplică metoda de cultivare a strugurilor în sol protejat. În acest an nu-și poate ascunde bucuria, strugurii de masă timpurii s-au copt în luna iulie. Primii struguri, vânduţi la preţ mai mare, asigură şi un profit pe măsură. Viticultorul spune că a muncit mult în ultimii ani, dar rezultatul merită efortul depus.

Victor Birnaz a pus temelia propriei plantaţii de viţă de vie încă în anul 1996. Apoi, pe parcursul anilor, şi-a completat colecţia cu soiuri noi. Viticultorul spune că au fost necesare multe testări de laborator pentru adaptarea lor la condiţiile climaterice ale Moldovei.

‹ adv ›

La solicitarea cumpărătorilor, Victor Bârnaz oferă informaţii despre starea ecologică a strugurilor și certificările fitotehnice.

Strugurii în sol protejat se cultivă cu precădere în raioanele Nisporeni şi Orhei.

Sursa: trm.md

‹ adv ›

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›