‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInițiativele PPDA privind activitatea agricultorilor și întreprinderilor mici și mijlocii au fost respinse

Inițiativele PPDA privind activitatea agricultorilor și întreprinderilor mici și mijlocii au fost respinse

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe inițiative înregistrate de deputații PPDA în Parlament au fost respinse de Comisia Economie, Finanțe și Buget. Este vorba de proiectele de legi privind prioritizarea produselor agroalimentare autohtone în cadrul achizițiilor publice, moratoriul pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și majorarea alocațiilor pentru agricultori. PPDA acuză fracțiunile PD și PSRM pentru blocarea lor în Parlament, informează Agora

„PSRM și PD au blocat în Parlament inițiativa PPDA de prioritizare a produselor agroalimentare autohtone și a întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul achizițiilor publice. La fel, a fost respins moratoriul la controalele de stat la întreprindele businessului mic și mijlociu”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase. 

La fel, deputatul Alexandru Slusari s-a arătat indignat că proiectul lui privind fondul de subvenționare al agricultorilor a fost respins. 

„Proiectul atât de important pentru agricultori a fost blocat în Comisia Economie, Finanțe și Buget, precum și toate amendamentele importante care ar plafona veniturile supermarketurilor”, a menționat Alexandru Slusari. 

Precizăm că deputatul PPDA, Alexandru Slusari a înregistrat în această săptămână un proiect de lege, care prevedea ca alocațiile pentru agricultori să însume 3% din bugetul de stat, începând cu 2021. 

„Noi propunem modificarea articolului 18, alineatul doi din legea privind subvenționării agriculturii. Mai exact, majorarea subvenționării, iar alocațiile pentru producătorii agricoli să fie prevăzute în mărime de 3% din bugetul de stat. Timp de trei ani fondul de subvenționare a rămas constant de 900 de milioane de lei. În 2020 am ajuns la situația că agricultorii încep anul cu 200 de milioane de lei”, a declarat Alexandru Slusari. 

‹ adv ›

Potrivit lui Slusari, asemenea practici au fost implementate în mai multe țări din Europa, precum România. 

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›