vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeADAMA lansează în Moldova tehnologia brevetată Asorbital® - eficiență cu peste 10% mai mare...

ADAMA lansează în Moldova tehnologia brevetată Asorbital® – eficiență cu peste 10% mai mare la realizarea tratamentelor

Recomandate

ADAMA Moldova a organizat pe data de 20 martie un eveniment de lansare a produselor bazate pe tehnologia brevetată Asorbital®, datorită căreia, în Europa, compania se profilează cu unul dintre cele mai adaptate portofolii din industria soluțiilor pentru controlul bolilor cerealelor.

Cu retragerea progresivă a unor substanțe active esențiale de pe piață, implementarea tehnologiei Asorbital® a devenit imperativă pentru fermieri.

Gabriela Vila, Director General ADAMA România și Republica Moldova:

„Unul dintre pilonii pe care este fundamentată strategia companiei ține de oferirea unui portofoliu de produse optimizat, ce are la bază formulări inovative, adaptate sută la sută provocărilor din câmp, urmărind o creștere sustenabilă și o conexiune puternică cu necesitățile fermierilor.

O dovadă este acest eveniment, în cadrul căruia a avut loc lansarea gamei de produse Asorbital® .

E un eveniment de lansare în cadrul căruia avem o deosebită plăcere să anunțăm omologarea a trei fungicide pentru cultura de cereale păioase, dar și soluții cum ar fi erbicidele pentru culturile de porumb, sorg și soia”.

Asorbital® – eficiență cu peste 10% mai mare

„Asorbital® redefinește standardele, oferind o distribuție echilibrată pe surafața frunzelor, o mai bună penetrare a limbului foliar și o translocare rapidă la locul de acțiune comparativ cu produsele consacrate. 

Pentru început, sunt disponibile câteva produse, însă urmează ca portofoliul să fie completat cu alte noi produse în anii ce vor urma”, a specificat Sergiu Panuța, Director Comercial și Tehnic ADAMA pentru Republica Moldova.

Tehnologia de formulare vizează în principal optimizarea modului în care substanța activă își atinge ținta, oferind o distribuție echilibrată, o mai bună absorbție și o excelentă translocare sistemică.

„Obținem produse ce conțin substanțe active cunoscute, dar cu potențialul valorificat la maxim datorită Asorbital®, care ajută produsele să aibă o eficență cu o medie de peste 10% peste produsele standard”, adaugă Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare ADAMA România.

Soratel® – formulare îmbunătățită, perfectă pentru T1

„Fiecare produs își va găsi cu ușurință loc în schemele de protecție utilizate de fermieri.

Avem, cel puțin la cereale, toate soluțiile de care are nevoie un fermier. Iar prima, necesară fermierilor la începutul vegetației, ar fi Soratel®”, menționează Adrian Cosor, Director de Marketing ADAMA.

Soratel® este primul produs pentru tratamente în T1 din noua gamă a produselor cu formulare inovativă ADAMA.

„Un protioconazol unic, de înaltă performanță, care oferă o activitate puternică împotriva principalelor boli la cereale”.

Maxentis® – spectru larg de acțiune pentru controlul bolilor în T2

Maxentis® se aplică în T2, fiind o combinație de două substanțe active (Azoxistrobin 200 g/l + Protioconazol 150 g/l), un ready-mix de cea mai nouă generație.

Protejează etajul superior de frunze și aduce efectul foarte bine cunoscut pentru produsele pe bază de strobilurine – menținerea foliajului mai mult timp verde ce asigură un spor de producție”, a explicat Dan Maftei.

Important! Produsele Soratel® și Maxentis® sunt în proces de omologare în Republica Moldova.

Maganic® – aplicat în T3, protejează grâul împotriva tuturor bolilor apărute la nivelul spicelor

Maganic® este o combinație de doi triazoli (difenoconazol 125 g/l + protioconazol 175 g/l) care securizează producția de cereale păioase la finalul perioadei de vegetație și care asigură o cultură curată și fără micotoxine. 

„Reușim să controlăm eficient nu doar fuzarioza spicelor, ci și întreg complexul de boli ce se poate instala în perioada de înflorit, ceea ce înseamnă că reușim să menținem cultura curată până la recoltat și să asigurăm producții de calitate.

Astfel, cu aceste trei produse, pentru cerealele păioase acoperim toate cele trei momente importante de realizare a tratamentelor la culturile de cereale păioase”.

Pe lângă cele trei fungicide pe bază de protioconazol, în cadrul evenimentului au mai fost prezentate un erbicid cu substanță activă clomazon (Kalif 360 CS) pentru cultura de soia și un erbicid cu 2,4-D acid+florasulam (Concordia 306 SE) pentru culturile de porumb și sorg.

Fermierii apreciază inovația ADAMA

Datorită portofoliului adaptat, fermierii prezenți la eveniment au menționat că, au astăzi produsele necesare pentru a răspunde presiunii tot mai mari generate de controlul bolilor și de cerințele privind sustenabilitatea.

Viorel Baeșu, SRL DANISTAS-PLANT:

„Produsele ADAMA au oferit rezultate bune în cadrul întreprinderii noastre ani la rând, fiind aplicate atât la culturile de câmp, cât și în plantațiile multianuale. Noutățile prezentate în cadrul evenimentului pentru cerealele păioase, dar și soia sau porumb, m-au impresionat. Datorită noilor formulări, ne va fi mai ușor să gestionăm situația în fazele critice pentru plante. Doar cu astfel de soluții putem face o agricultură modernă, conform standardelor europene”.

Ion Lastavețchi, SRL Viișoreanca:

„Mereu urmăresc inovațiile, înțelegând importanța acestora pentru a ține pasul cu agricultura modernă. Din acest motiv, particip la evenimentul de lansare a noilor produse ADAMA.

Anterior, am utilizat fungicidele de la această companie, am rămas mulțumiți de rezultat, astfel ne orientăm să testăm și noile formulări, mai ales ținând cont de avantajele prezentate în cadrul evenimentului”.

Despre ADAMA

ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile.

ADAMA deține unul dintre cele mai largi și mai diverse portofolii de substanțe active din lume, precum și unități de cercetare și dezvoltare, producție și formulare de ultimă generație.

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale