‹ pub ›
12 C
Chișinău
1 apr. 2020
12 C
Chișinău
‹ pub ›

Ameliorarea avansată – soluția pentru o mai bună rezistență a plantelor la schimbările climatice

Ultima Oră

Tadjikistan: Prețurile pentru usturoi au crescut de peste 25 de ori

Usturoiul a devenit un produs aproape inaccesibil pentru populația din Tadjikistan. De altfel, este și imposibil de...

Subvenții 2020: 470 de cereri recepționate de AIPA

De la începutul lunii februarie, Agenţia de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepţionat spre examinare...

Peste 10 produse interzise spre export de către Comisia Economică Euroasiatică

Consiliul Comisiei Economice Eurasiatice (CEE) a decis să interzică până pe data de 30 iunie 2020 exportul...

AgroMeteo: Cod galben de îngheț pe întreg teritoriul țării

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării, valabil în perioada...

Liderul global Corteva Agriscience în domeniul ameliorării plantelor, Geoff Graham, le-a făcut cunoscut participanților de la evenimentul USDA Ag Outlook Forum 2020 faptul că tehnicile avansate de ameliorare a plantelor și succesul dovedit în sporirea productivității culturilor în regiunile dezvoltate asigură pașii ce trebuie urmați în gestionarea riscurilor legate de securitatea alimentară și caracterul imprevizibil al climei din întreaga lume.

Forumul USDA este axat pe Inovația în Agricultură, iar de curând actualul secretar american al agriculturii, Sonny Perdue, a anunțat Agenda pentru inovație în agricultură. Comentariile lui Graham au făcut parte din sesiunea de monitorizare în gestionarea riscurilor și de asigurare a sustenabilității în producția agricolă.

„Nu numai că productivitatea agricolă riscă să nu poată acoperi cerințele unei populații încreștere, dar este și un instrument vital pentru combaterea schimbărilor climatice. Am dovedit că tehnologiile inovatoare de ameliorare, precum markerii moleculari, fenotipizarea cu precizie, analiza predictivă, biotehnologia, CRISPR și instrumentele digitale pot ajuta agricultura să gestioneze mai bine provocările vremii extreme”, a spus Graham.

Administratorul Agenției de Management al Riscului USDA, Martin Barbre, a prezidat dezbaterea Reducerea Riscurilor de producție” în cadrul forumului, dezbatere axată pe provocările cu care se confruntă fermierii și autoritățile, în timpul perioadelor de vegetație cu condiții climatice extreme .

El a menționat că 2019 a fost unul dintre cei mai ploioși ani înregistrați în agricultură, în timp ce 2012 a fost unul dintre cei mai secetoși. Totuși,în ciuda variațiilor meteorologice ridicate, productivitatea la nivel global continuă să crească.

Graham susține că această creștere, de aproape șapte ori, a producției medii de porumb obținută în America de Nord începând cu anul 1920 denotă că am produs milioane de cereale în plus, fără să creștem suprafața în producția agricolă.

Imbunătățirea randamentului înregistrat în ultimul secol a crescut productivitatea de la o medie de 25 bushels pe acru (1,68 tone/ha) la 170 bushels pe acru. (11,43 t/ha).

Mai mult, a menționat că dacă primele 20 de țări producătoare de porumb din lume și-ar îmbunătăți nivelul de producție față de cel înregistrat în U.S. cu 20 de ani în urmă, acest lucru ar fi echivalentul suplimentării terenului agricol cu 100 de milioane de acri.

Obținem rezultate mai bune cu mai puține resurse. Dar insecuritatea alimentară și schimbările climatice nu afectează uniform globul, astfel încât trebuie să lucrăm la dezvoltarea unor sisteme noi de cultură, adaptate condițiilor locale. Acest lucru va necesita utilizarea tuturor instrumentelor de care dispunem, precum și o comunicare deschisă și transparentă între public, mediul academic, guverne și companii private”, a explicat Graham.

În mod independent, aceste tehnologii sunt doar niște instrumente, dar în colaborare, ele devin soluțiile unora dintre cele mai mari provocări ale lumii.

Panelul a inclus, de asemenea, și observații ale fostului specialist climatolog din Illinois, dar și ale lui Lance Honig, USDA-National Agricultural Statistics Service Crops Branch Chief. Materialele din cadrul sesiunii sunt disponibile pe site -ul USDA.

FOTO: singularityhub.com; imagine simbol.

Corteva Agriscience
Corteva Agriscience
Corteva Agriscience combină experiențele unor companii cunoscute, precum DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection și Dow AgroSciences.

Alte subiecte

Recente

Echipa ADAMA Moldova este în suportul fermierului chiar și în situație de criză

Odată cu instaurarea regimului de carantină, ADAMA Agricultural Solutions își continuă activitatea… însă la distanță. Directorul general ADAMA Polonia, Republica Moldova și...

Compania Aectra Agrochemicals ajută spitalele românești

Valorile ce caracterizează compania AECTRA sunt date de integritate, responsabilitate și implicare, iar în aceste momente de criză nu puteam să rămânem...

Combate buruienile dicotiledonate anuale și perene din grâu și orz cu erbicidul Status Grand, WG

Status Grand, WG - erbicid cu două substanțe active, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din grâu și orz, inclusiv cele rezistente la...

Pentru natură nu există carantină: Microinvest continuă să crediteze sectorul agricol

Antreprenorii din agricultură continuă lucrările de sezon indiferent de situația actuală din Moldova, căci dacă nu reușești să faci totul acum, într-o...

Internet Banking de la MAIB – acces securizat, non stop la conturile companiei

Gestionează-ți afacerea oriunde nu te-ai afla, prin intermediul sistemului de deservire la distanță - Internet Banking. Integrat cu 1C, sistemul Bank Flex...

Inventagro Grup și Microinvest lansează oferta – Investește acum, achită la roadă!

Compania Inventagro Group, importator și distribuitor oficial BOREALIS L.A.T și Borealis Rosier - îngrășăminte granulate de bază și foliare, își propune să...

Inatreq™ Active – primul și unicul fungicid natural din ultimii 15 ani pentru controlul Septoriei la cereale

Corteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din gama de produse Inatreq™ active.

Video