sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeChâteau Purcari - în top 3 cele mai premiate vinării din lume

Château Purcari – în top 3 cele mai premiate vinării din lume

Recomandate

Construit pe valori care stau neclintite în fața provocărilor vremii, Château Purcari și-a asumat, de aproape 200 de ani, angajamentul de a crea vinuri emblematice, despre care s-ar vorbi pe toate continentele.

A cucerit Europa încă din 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, unde a obținut prima Medalie de Aur pentru clasicul Negru de Purcari.

Dacă am fi elvețieni, am face ceasuri. Dacă am fi belgieni, am face ciocolată. Noi, însă, facem ce știm mai bine – Vin”.

A ajuns pe mesele Regalității britanice și române și a depășit etape istorice complicate care au oferit posibilitatea să devină astăzi una din trei cele mai premiate vinării din lume, o demonstrație a felului în care pune în capul mesei calitatea vinurilor.

2023 a fost anul în care a reușit să reconfirme faptul că vinurile Purcari sunt universale și că vorbesc în orice colț al lumii, prin cele 430 de medalii pe care le-a primit, pentru vinuri precum:

  • Alb de Purcari cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, la Berliner Wine Trophy și la Concours International de Lyon;
  • 1827 Sauvignon Blanc cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, cu aur la Concours International de Lyon;
  • 1827 Pinot Grigio cu aur la Mundus Vini Summer Tasting, cu aur la Sélections Mondiales des Vins Canada.

Grupul de Vinării Purcari, am fost premiat cu titlul de „Cea mai de succes vinărie din Europa de Est și Centrală” la Decanter World Wine Awards și cu titlul de titlul de „Cel mai bun producător din Moldova” la Mundus Vini.

Anul 2024 deja a început în forță pentru Château Purcari, cu recunoașterea la Grand International Wine Award MUNDUS VINI Spring Tasting, unde a fost desemnată drept una dintre „Cele mai de succes vinării ale anului”, alături de producători din Austria, Italia, Spania și Africa de Sud. 

Purcari a reconfirmat titlul de „Cel mai bun producător din Moldova”, obținând 20 de medalii de aur și 12 de argint. La Berliner Wine Trophy, a impresionat prin câștigarea a 17 medalii de aur și un Grand Gold pentru Ice Wine, subliniind calitatea deosebită a vinurilor Purcari.

Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri. Purcari rămâne Purcari. Din 1827.

Află mai multe detalii pe: www.purcariwineries.com.

Grupul Purcari
Grupul Purcarihttps://purcari.wine
Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Citește și ›

Advertoriale