vineri, 14 iunie, 2024
21.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAmistar® Gold - protecție sigură a florii-soarelui de boli, chiar și în condiții meteorologice...

Amistar® Gold – protecție sigură a florii-soarelui de boli, chiar și în condiții meteorologice dificile

Recomandate

Bolile florii-soarelui, în funcție de tipul de infecție, pot fi împărțite în două grupe.

Primul grup: Boli ale solului sau provocate de o rotație deficitară a culturilor, care includ fuzarioza, verticilioza, putregaiul alb al rădăcinilor.

Principalele metode de control al acestora sunt respectarea asolamentului, cu revenirea culturii pe același câmp nu mai devreme de 6–8 ani și cultivarea varietăților tolerante.

Al doilea grup: Rugina, septorioza, alternarioza, putregaiul alb al coletului, putregaiul cenușiu, fomoza, fomopsis. 

Fiecare dintre aceste boli poate reduce randamentul cu 20-60%, în timp ce calitățile de semănat și comerciale ale semințelor de floarea-soarelui se deteriorează semnificativ.

Soluția Syngenta pentru combaterea bolilor la floarea-soarelui

Efectuarea tratamentelor cu fungicide de calitate și cu eficacitate înaltă este esențială. Recomandarea companiei Syngenta este fungicidul Amistar® Goldspecialistul în combaterea putregaiului alb, a fomozei și a fomopsisului, oferă un control eficient și de lungă durată al acestor patogeni.

Conține Tehnologia AMISTAR®, dovada eficienței, calității și încrederii oferite fermierilor din întreaga lume.

Este un produs cu două componente, azoxistrobin și difenoconazol, cu moduri de acțiune complementare, care ajută la combaterea agenților patogeni. 

Prin asocierea celor două substanțe active, Amistar® Gold reprezintă soluția sistemică cu activitate preventivă și curativă, cu efect de biostimulant, menținând plantele sănătoase și verzi pe o perioadă mai lungă de timp, contribuind la obținerea de producții ridicate.

Cum acționează Amistar® Gold?

Pe lângă acțiunea fungicidă, produsul acționează și ca un agent antistres, asigurând o bună creștere vegetativă a plantei.

În primul rând, Amistar® Gold contribuie la reglarea metabolismului apei din plante: reduce semnificativ conductanța stomatică, reduce evaporarea apei și, astfel, contribuie la un consum mai econom al apei de către plantă.

În al doilea rând, floarea-soarelui tratată cu Amistar® Gold sporește eficiența asimilării azotului, drept urmare crește suprafața frunzelor, se mărește numărul de flori depuse, crește rezerva de proteine ​​pentru viitoarele semințe.

În al treilea rând, Amistar® Gold reduce sinteza „hormonului îmbătrânirii” în țesuturile plantelor, ajută la menținerea concentrației de clorofilă în frunze și modifică activitatea enzimelor antioxidante. 

Pe lângă efectul pozitiv asupra fiziologiei plantelor de floarea-soarelui, acest fungicid oferă protecție antisporulantă preventivă pe termen lung, adică inhibă infecția.

Mod de acțiune

Pierderi minime de soluție chiar și în condiții meteorologice dificile

Frunzele și tulpinile florii-soarelui au o caracteristică biologică specifică – sunt puternic pubescente, ceea ce face dificilă absorbția soluției de lucru, împiedică distribuția uniformă a produsului și poate reduce eficacitatea tratamentului.

Amistar® Gold are o formulare special dezvoltată, potrivită culturii de floarea soarelui – suspensie fină, omogenă, mobilă, cu tendinţă de depunere în timp, dar cu o bună capacitate de revenire în sistem omogen.

Astfel, picăturile de soluție sunt distribuite uniform pe suprafața pubescentă, acoperă cea mai mare parte a frunzei și  pătrund rapid prin cuticulă.

Ca urmare, pierderile de soluție de lucru sunt reduse la minimum chiar și în condiții meteorologice dificile, ceea ce înseamnă că eficacitatea fungicidului rămâne ridicată.

Recomandări de aplicare 

  • Amistar® Gold se aplică preventiv începând cu stadiul de 10 frunze (BBCH 20 – BBCH59).
  • Perioada de aplicare este de la stadiul de 10 frunze până la apariția florilor ligulate vizibile între bractei cu buton floral închis.
  • Nu se aplică mai mult de 2 tratamente pe cultură, intervavalul dintre aplicări 21 de zile.
amistar gold fungicid

Toate detaliile despre Amistar® Gold pot fi găsite pe site-ul www.syngenta.md

Vă invităm să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs. Contacte aici.

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale