marți, 7 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeControlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Recomandate

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor.

Pregătirea terenului

Pentru ca hibrizii să atingă potențialul de producție, pregătirea terenului este esențială. Starea solului la semănat e foarte importantă.

Calitatea, starea și reglarea semănătorii sunt esențiale, la fel ca viteza de semănat și adâncimea de semănat. Vorbim de o adâncime optimă recomandată de Syngenta de 4-7 cm. De evitat semănatul prea adânc.

Combaterea buruienilor și a lupoaiei

Un sol bine pregătit trebuie să rămână curat, pentru ca floarea-soarelui să aibă cele mai bune condiții de răsărire. Combaterea buruienilor este o verigă esențială încă din preemergență a tehnologiei de cultură pentru exprimarea potențialului maxim al hibrizilor.

Soluțiile cu eficacitate înaltă, dovedită în timp, sunt erbicidele Dual Gold® și Gardo® Gold de la Syngenta.

Pe lângă buruieni, floarea-soarelui poate fi atacată și de Orobanche cumana, plantă parazit cu un grad ridicat de agresivitate și virulență cu impact negativ asupra producției.

Suprafețe mari în Moldova sunt afectate de prezența acestui parazit. 

Listego® Pro este soluția pentru combaterea optimă a Lupoaiei, un produs complet și complex în postemergență pentru utilizare în tehnologia A.I.R.™, noua tehnologie dezvoltată de Syngenta și tehnologia Clearfield®Plus.

Listego® Pro conține adjuvantul unic COLLEAF, care are rol în absorbția superioară a erbicidului pe suprafața frunzelor.

Erbicidul are spectru complet de combatere cu eficacitate ridicată pe cornuți, pălămidă, ambrozie, ciumăfaie, lobodă și graminee anuale.

Listego® Pro asigură un control excelent al tuturor raselor de lupoaie cu efect de lungă durată datorită noii formulări cu un risc scăzut de fitotoxicitate asupra culturii de floarea-soarelui maximizând potențialul genetic al hibrizilor A.I.R.™și Clerafield® Plus.

Pentru controlul Orobanche cumana produsul se va utiliza în doza de 1,0 l/ha de la stadiul de 2 frunze la stadiul de 8 frunze a culturii. Se recomandă a fi utilizat singur, nu în amestec cu alte produse. 

erbicid floarea soarelui listego pro

Toate detaliile despre produsele de protecție a plantelor și Listego® Pro pot fi găsite pe site-ul www.syngenta.md

Vă invităm să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs. Contacte aici.

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale