vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeControlul fuzariozei la spic - tratamente pentru prevenire și combatere eficientă

Controlul fuzariozei la spic – tratamente pentru prevenire și combatere eficientă

Recomandate

Fuzarioza este o boală importantă în culturile de cereale păioase, provocată de ciuperca Fusarium graminearum, ce afectează tulpinile și spicele și produce pagube importante din cauza micotoxinelor în boabe.

Infecția grâului cu fuzarioză poate avea loc pe toată perioada de vegetație, de la răsărire și până la înspicare. Fuzarioza se poate transmite prin sol şi prin sămânţă şi poate produce fuzarioza rădăcinilor, a coletului, frunzelor şi a spicului.

În aceste condiții, controlul eficient al patogenului este extrem de important în evitarea pierderilor cantitative și calitative de recoltă.

După mulți ani de cercetare, Syngenta a lansat produsul Elatus™ Era, fungicid pe bază de Solatenol™, cu aplicare de la începutul alungirii paiului până la sfârșitul înfloritului, foarte eficient nu doar în controlul fuzariozei, ci și a altor patogeni importanți din culturile de cereale păioase.

Elatus™ Era este un produs puternic, care, odată aplicat, are atât efect preventiv, cât și curativ și eradicativ asupra fuzariozei, a septoriozei și a celorlalți agenți patogeni.

Este nevoie de un produs capabil să combată eficient, chiar și eventualele forme de rezistență apărute în câmpurile fermierilor, cu flexibilitatea in alegerea perioadei de aplicare, dar și a dozei aplicate, care să dea libertatea specialistului din fermă sa aleagă doza potrivită fiecărei sole, în funcție de gradul de atac al agenților patogeni.

Elatus™ Era este un produs consistent care păstrează ce este mai bun din efectele deja consacrate ale triazolilor, dar care conține și o nouă substanță activă din altă grupă chimică. Dovedește eficacitate excepțională an de an, atât în câmpurile noastre, cât și în testele făcute de instituții independente. 

De asemenea, Elatus™ Era este un produs complet, care îmbină ultimele tehnologii în materie de formulare și adjuvanți încorporați și care beneficiază de sinergia celor mai eficiente substanțe active din grupa triazolilor, respectiv a SDHI.

Odată  aplicat pe plantă, este eficace, chiar dacă survin ploi la scurt timp de la aplicare. Nu se degradează la lumina solară și are o acțiune în plantă atât translaminară, cât și sistemică.

Nu a fost ușor, nu am făcut compromisuri, am investit pe lângă resurse financiare, timp, expertiză și multă determinare pentru a oferi fermierilor un produs cu adevărat Puternic, Consistent >i Complet pentru cultura de cereale păioase Elatus™ Era.

Elatus™ Era are în componența 2 substanțe active ce fac din Elatus™ Era un produs greu de egalat ca eficacitate pe cerealele păioase în următorii ani.

Cere produsul de la distribuitorii oficiali Syngenta în Republica Moldova: Contactează reprezentantul Syngenta din zona ta!

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale