marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCorteva Learning Day - peste 700 de fermieri din Moldova, mai pregătiți pentru provocările...

Corteva Learning Day – peste 700 de fermieri din Moldova, mai pregătiți pentru provocările noului sezon 

Recomandate

Pentru că sezonul agricol este foarte aproape, echipa de experți de la Corteva a inițiat o serie de sesiuni educative sub denumirea „Corteva Learning Day”, desfășurate pe parcursul a patru zile în diferite regiuni ale țării, incluzând nordul, sudul și centrul.

Aceste întâlniri au reunit peste 700 de agricultori interesați, oferindu-le o platformă ideală pentru a descoperi atât soluțiile consacrate din oferta Corteva, cât și cele mai recente inovații și tehnologii pregătite pentru anul 2024.

Cele patru evenimente au avut loc la Comrat, Bălți, Cahul și ultimul, pe data de 8 februarie, la Chișinău, unde s-au întrunit peste 270 fermieri și specialiști din domeniul agricol din Republica Moldova.

Oleg Nistiriuc, Country Representative Seeds & Crop Protection, menționează că portofoliul de produse Corteva este unul foarte divers, astfel încât fiecare fermier își poate găsi produsul potrivit, de la cultura mare cu cereale și oleaginoase până la culturile speciale ca legumele și vița de vie.

„Prin acest ciclu de seminare prin țară, la început de sezon, vrem să amintim fermierilor despre rezultatele obținute anul trecut cu produsele Corteva, pentru că au fost unele remarcabile. Spre exemplu, la floarea soarelui am avut record de 4,7 t la ha, la rapiță de 6,5 t la ha.

De asemenea, vrem să prezentăm produsele noi din portofoliul nostru. Recent, am lansat o gamă de produse biologice, care merită toată atenția. Avem un spectru destul de mare de fungicide și erbicide cu eficiență înaltă, de exemplu Helianthex™ – unicul erbicid care distruge complet ambrozia”, a specificat Oleg Nistiriuc.

Hibrizii de porumb și floarea soarelui pentru sezonul 2024 au fost prezentați de Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds, care, la fel, a venit cu sfaturi practice.

„Dorim să îmbinăm latura tehnică cu prezentarea de produse noi, să prezentăm noutățile. Împărtășim cu fermierii mici secrete funcționale care pot face diferența în câmp, fără a investi suplimentar. La cultura de porumb vorbim de exemplu despre viteza de semănat, despre modul în care distribuim îngrășământul și importanța lui. Sfaturi utile care se pot implementa rapid în fermă fără cheltuieli.”

Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides, Biologicals, a adus la cunoștința celor prezenți portofoliului de fungicide și produsele din gama Biologicals.

„Astăzi, dăm startul unui nou an agricol. Vrem să reamintim despre produsele consacrate, să prezentăm noutățile și rezultatele cercetărilor realizate în anul 2023. Totodată, vom discuta aspecte tehnice care vin să optimizeze rezultatele și modurile cele mai eficiente de utilizare a produselor noastre. Avem produse noi din gama Biologicals și Stoller.

La momentul actual, avem în dezvoltare o gamă nouă, care va apărea spre sfârșitul anului 2024. Aceasta va fi axată pe diminuarea stresului hidric al plantelor și va ajuta fermierii să păstreze turgescența plantelor”, a explicat specialistul Adrian Ionescu.

Portofoliul de erbicide Corteva și mecanismul lor de acțiune asupra buruienilor a fost prezentat de Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Herbicides.

 „În portofoliul Corteva se regăsesc erbicide pentru cereale păioase, porumb, rapiță și floarea soarelui. La cerealele păioase oferim posibilitatea fie să combată buruienile din toamnă, cu erbicide precum Citadel®, dar și în primăvara, pentru a diminua concurența.

Spre exemplu, la grâu este recomandat Pallas™, acesta este un produs unic, care le oferă fermierilor posibilitatea să combată atât buruienile cu frunză îngustă, cât și buruienile cu frunză lată, de asemenea acesta poate combate samurasla de orz din cultura grâului. Pentru cultura de porumb recomandăm erbicidul Cordus® Forte, care a devenit utilizat pe larg în ultimii ani, datorită eficienței înalte.

Pentru cultura de rapiță am lansat anul trecut în Republica Moldova erbicidul SlashTM, ce și-a căpătat deja notorietate printre fermieri. Iar erbicidul Helianthex™ este destinat tuturor hibrizilor de floarea soarelui.”

Radu Țurcan, agronom și administrator al SRL AgroTRadeCompany, ne povestește despre experiența sa cu produsele Corteva.

„În mare măsură cultivăm cereale, porumb, floarea soarelui. Mai nou, am inclus năutul și morcovul. Cu Corteva colaborăm atât pe partea de semințe, cât și pe protecție, utilizăm fungicide și erbicide din portofoliul companiei. Dintre favorite sunt Verben™, UtrishaTM N. Ce ține de cultura florii soarelui, la noi în gospodărie 80 % din hibrizii cultivați sunt da la Corteva. De asemenea, la cultura porumbului optăm pentru hibrizii timpurii și semitimpurii din portofoliu. Suntem mulțumiți de rezultatele pe care le obținem în urma colaborării cu această companie, de aceea recomandăm cu încredere și altor fermieri să le folosească”, ne împărtășește fermierul.

Mai multe detalii despre produsele Corteva, aflați accesând corteva.md.

Irina Pompuș
Irina Pompuș
Specialist în horticultură

Citește și ›

Advertoriale