vineri, 14 iunie, 2024
21.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDenis Vornices: Utilizând Capcana EC Fruit Fly contra muștei cireșului, am exclus două tratamente

Denis Vornices: Utilizând Capcana EC Fruit Fly contra muștei cireșului, am exclus două tratamente

Recomandate

Musca cireșului (Rhagoletis cerasi) este un dăunător periculos care atacă fructele prin larvele sale, distrugând pulpa din jurul sâmburelui.

Aceasta are o generație pe an și iernează ca pupă în stratul superficial al solului, sub coroana pomilor. Adulții apar cu o lună înainte de coacerea cireșelor și vișinelor.

Potrivit specialiștilor în domeniul fitosanitar, dificultatea combaterii acestui dăunător constă în utilizarea unor metode eficiente în perioada de coacere care nu produc reziduuri.

O metodă sigură și ecologică  pentru mediul ambiant, este: Capcana EC Fruit Fly, utilizată în combinație cu atractantul Rhagoletis cerasi.

Denis Vornices, administratorul Agrodenidan SRL, este unul din clienții care își protejează livezile de dăunători cu produse ecologice.

După ce anul trecut a utilizat capcanele EC Fruit Fly în livada de cireș, a obținut o recoltă de calitate.

Datorită acestor capcane, cei de la Agrodenidan au redus 2 tratamente în perioada de coacere împotriva dăunătorului de cireș, ce permite să nu conțină reziduuri și să obțină o roadă conform standardelor de calitate.

De aceea, și în acest an, livezile de cireș sunt protejate de insectele dăunătoare cu produsele Eco Center.

Gestionarea și combaterea eficientă a muștei cireșului este esențială pentru menținerea sănătății livezilor și pentru asigurarea unei recolte de calitate, ținând cont de cerințele stricte ale piețelor internaționale în ceea ce privește reziduurile de pesticide.

capcane musca ciresului

Eco Center oferă cele mai eficiente metode de protecție a plantelor împotriva dăunătorilor.

Produsele pentru protecția plantelor pe bază de feromoni sunt cotate ca unele dintre cele mai inovative și eficiente metode, care previn prejudiciul economic cauzat de insectele dăunătoare și care duc la sporirea productivității. Totodată, reducând cheltuielile și contribuind la stabilitatea agriculturii și a mediului ambiant.

Eco Center dispune de peste 200 tipuri de feromoni ale insectelor dăunătoare.

Capcanele și momelile feromonale de această marcă pot fi utilizate atât ca instrumente de monitorizare, cât și ca dispozitive de captare a dăunătorilor.

Produsele Eco Center asigură sustenabilitatea, eficiența și rentabilitatea implementării metodelor integrate de control al dăunătorilor și oferă posibilitatea de a reduce utilizarea pesticidelor.

Mai multe detalii despre avantajele și gama de produse Eco Center găsiți pe www.ecocenter.md.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale